halsband

Jag har länge varit på jakt efter ett halsband som Carrie hade i serien -nej, inte det otroligt uttjatade carriehalsbandet, utan det hon har i slutet av serien med massa strass och diamanter. Stylisten P Field lyckades bra i halsbandsektionen, fanns många fina exempel genom åren. Sen kom jag ihåg att på septembernumret av NYLON har en av tjejerna i 90210 ett fantastiskt pärlhalsband med extra stora pärlor. 

Så med dessa halsband i tankarna rafsade jag ihop lite av vad jag hade hemma och tillverkade ett litet mellanting.
Två rader med stora pärlor med ett hjärta längst ner på det ena och en brosch på det andra.

Jag vill slå ett stort slag för pyssel! Ofta har man en massa krafs hemma som går att göra om till nånting annat eller förbättra (mitt halsband är en mix av två gamla halsband, ett armband och en brosch). Jag handlar ofta småsaker som band, knappar och pärlor utan en plan över vad jag ska göra med dom, brukar oftast bli bäst när de får ligga till sej och mogna lite.



jackor + balmain

Balmain vill att vi till våren ska ha en massa snygga jackor på oss. Jag vill ha allihop.  Militärinfluerat och dubbelknäppt. Ska köpa lite band och knappar på affären och pimpa nån jacka eller hitta nån ny att sy fast dem på. Väldigt enkelt och billigt!


80's dress

På second hand har jag på senaste tiden sett en massa snygga 80-tals klänningar som jag blivit mer och mer sugen på.

Tanken är att sy om lite och fixa till klänningen så den ser lite mindre ut som Drew Barrymore's promdress i "Never been kissed". Om ni inte sett den så är hennes väldigt puffig, knastrig och blank- underbar i och för sej, men passade nog bäst under det årtiondet.

Såg sen den här bilden och blir bara ännu mer peppad att klippa till. Blir nog en tripp till närmaste myrorna snart.


V&R versus moi

En av mina all time kollektionsfavoriter är Viktor & Rolfs "Flower bomb" från 2005. Helt fantastisk och bra, se själv här.

Som ni kanske vet så älskar jag den holländska designerduon och efter utställningen i London sprang jag superinspirerad till en annan favorit- varuhuset "John Lewis" och köpte sidenband med tanken att jag skulle skapa nåt fint.

Så idag kom jag på vad jag skulle göra, influerat av V&R, men ändå med min egen flare. En kort 80-tals t-shirt (som jag köpte på rean och klippte av) med fastsydda dubbla sidenband i form av en rosett. Kommer passa fin fint med chinos eller kjol och klackisar. Den åker nog på redan i morron skulle jag tro. Mycket nöjd!


moodis

Här kommer i äkta Italienmodeskoleanda en liten moodboard med vad jag gillar och inspireras av just nu. Mina gamla lärare skulle vara stolta.

Så ecco la, divertitevi!


i morron

I morron vill jag se ut som nån av dessa fina flickor. En lite mer extravagant i modell Marni eller två lite mer casual. 

What to do??



going ego

Ok, dax för en liten egotripp.

I dag fick jag äntligen läsa intervjun med mej själv. Blev imponerad att reportern hade koll på alla fakta, kan bli helt fel ibland, och dessutom verkade han lite dåligt påläst vid intervjutillfället...

Får ni tag på ett exemplar av "Relation" så kan ni läsa om marris.


hills hills hills

Jag sitter här på jobbet och längtar hem. Till att få kolla på senaste avsnittet av det otroligt beroendeframkallande "The Hills". Känns som om veckan gått så långsamt sen det senaste.

I min längtan surfade jag in på asos och hittade den perfekta Hillsoutfiten som skulle passa bra bland chanelväskorna och palmerna i LA, och som jag skulle vilja ha själv såklart.

Hoppas Lo är snällare mot Audrina idag, varför kan tjejer inte bara vara tre tillsammans och sams??


sammet & spets

Under en trip på stan kunde jag ju såklart inte låta bli att gå till tygaffären. I min påse låg det sedan ett svart sammetstyg och ett spetstyg.

Planen är att göra en liten kort väst i stil med den från Monki. Väldigt fint med quiltat och kan vara snyggt att ha spetsen utanpå. Hm, måste ta mej en funderare, men en väst blir det i alla fall.



stentvättat

Ett fynd från myrorna och min nya spetsbody gör inte bara en superkombination utan påminner lite om Topshop uniques senaste underbara 80-talsinspirerade kollektion.


gardiner & blomster

Det har stylats lite i hemmet den här veckan. Nya plantor, med santa paulias dedikerat till mormor, och bronsiga långa blad i mormors fina gamla krukor. Dessutom har syster spenderat pengar på nya gardiner från Åhlen's. Riktigt retromönster i svart och vitt. Nu ska jag bara köpa ett par våder i enfärgat som jag kan hänga bakom de mönstrade så blir det perfekt, kanske mörkbrunt eller grått? Blir så snyggt.


en rät och en stor avig

Ska ju vara storstickat nu och jag har hittat några önskegodbitar. Idel dyrgripar, men jag kan ju önska och om inte annat sticka själv. Kommer bland annat från Alexander McQueen, Rodarte, Marni och H&M.

Håller på med en hålig väst i stil med Rodarte som nästan är klar, snart kan vi bekämpa kylan tillsammans!


90210

Två serier som jag förjer just nu har samma namn. Har börjat kolla på originalet igen (som jag blir otroligt inspirerad av- vilka klockrena outfits!) och nyligen började kopian sändas.

Känner mej som en gammal tant när jag säger att det var bättre förr.
Bevvan var verkligen den tidens "OC! och den första i sitt slag att slå igenom hos folket. Alla tjejer var kära i antingen Dylan och Brandon. Kommer ihåg att Mica och jag kom överens om vem som skulle vara kär i vem av dom, ha ha.

Den nya serien är en kopia i stort sett rakt av, förutom att det saknas det där lilla extra, finns inget som man inte sett förut om man har följt OC eller Gossip Girl. Att huvudrollsinnehaverskan är så irriterande och amerikanskt korrekt att jag får krupp gör inte det hela bättre. Dessutom är några av de gamla karaktärerna fortfarande kvar som Kelly och Brenda och det känns bara gammalt och en dålig fortsättning på det gamla som var så bra.
 
En annan dålig sak är att alla flickor i nya serien är på tok för smala! Så mycket knotor att bolaget har fått gå in och sätta sej ner med dem och försöka prata lite vett om hur man lever hälsosamt, är inte bara det ett varningstecken??

Nej,  som ni märker så står min ståndpunkt klar- om du ska välja en serie, kolla in orginalet (igen)!


peacebesatt

Efter jag plöjt genom halva högen av mina braiga magasin måste jag spara några till senare och började pyssla istället. Resultatet blev några peacetecken i pärlplatteteknik. 

Allt som har med peace at göra har blivit en liten besatthet både för syster och mej. Använder dessa tills jag hittar det perfekta i guld som jag är på jakt efter.



karameller

Halkade in på Christopher Kanes visning idag. Jag dör så häftigt! Tänk att kunna ha nåt sånt på sej. Små karameller är vad det är.




mittens

Mitt senaste alster är ett par stickade vantar, nåt måste jag ju ha på tassarna nu när kylan kommer. Marinblå med vita ränder och tofsar, lite Gossip girl inte sant?



stevie

Luella Bartley är en av mina favoriter, har alltid varit. Efter att ha sett hennes kollektion inför våren blev jag verkligen inte besviken. Snyggast var defo hattarna och pärlorna plus alla olika lager överallt. Det som är roligt är också att hon alltid behåller sina väskmodeller fast i nya upplagor.

Häromåret köpte jag en modell, Stevie, och han tillsammans med den mest kända väskmodellen Giselle syntes på catwalken även i år.

I morron är det jag som går till tygaffären och köper siden och flor och tillverkar lite accessoarer!



mags

Inför en ganska lugn vecka med lite jobb har jag den här härliga högen med diverse tidningar framför mej. Har samlat på mej en massa som jag inte hunnit läsa ännu. Ser mest fram emot min absoluta favvo "Nylon" och den sprillans nytryckta nykomlingen "Fashion tale" som är som en inbunden bok med endast modereportage med stora bilder, så bra.

Dessutom har jag skaffat mej två böcker från Taschen- "London style" och "60s fashion". Förlaget skriver böcker om allt möjligt och det är bara bilder. Har tidigare köpt en fantastisk bok som heter "New York interiors" från dem och jag rekommenderar det verkligen. Väldigt prisvärda och inspirationen jag får av dem är enorm. (Bara det att jag i Italien baserade en hel kollektion från en av dem talar sitt tydliga språk!)

Överst på högen ser ni min nya klocka som jag ska ställa på stringhyllan i sovrummet. Har länge letat efter just en sådan som flippar fram klockslaget, helst ville jag ha en riktigt stor, men den här ger verkligen rätt känsla. Kanske ska jag hänga den på väggen, skulle va fränt som min kära far skulle uttrycka det,


kajsa

Ikväll blir det middag hos Kajsa och det ska bli mysigt. Henne kan ni förresten se i ett fint skönhetsreportage i senaste Plaza kvinna. Bilden gör henne verkligen inte rättvisa, kolla tidningen i stället!


NYC

Den här bilden är bara så skön. Låt er inspireras, jag bli i alla fall jäkligt sådan. Påminner mej att gräva fram mina vita herrskor som jag köpte när jag bodde i Rom och gör mej sugen på att sy nåt i pistagegrönt.

NYC är fantastiskt bara.


party party

Såg den här skylten på en pub i London. Den är skriven för hand,vilket är helt otroligt och såå snyggt. Hela puben var full med likadana snygga små skyltar. Ser ut att kunna höra till en reklamaffisch från 60-talet, och teckningen är underbar. Bara att börja öva!



3.1 phillip lim

Kollade igenom kollektionerna till våren -09 och hittade fina grejjor. Phillip Lim har gjort bara snyggt som kroppsdräkt och militärkant på västar . Väldigt mycket detaljer över huvud taget och allt känns välgjort och välarbetat.

Älskar knuten på huvudet och brillorna är ju bara så underbara.


blankt ute

Ett ytterplagg i ett blankt material står högst på önskelistan just nu. Fin inspiration får jag av Burberry som har stylat sina bilder i lookbooken för hösten jäkligt snyggt. Något thaisidenaktigt tyg borde funka bra, det är sådär lagom blankt och lyxigt, siden kan bli lite för smaklöst och pråligt kanske.

Snyggt också med ett resårskärp utanpå kappan, lätt att göra själv dessutom!


pyssel

Efter önskemål har jag nu skapat en egen kategori för det som jag designar och pysslar själv, för att göra det lättare att hitta. Har döpt den till just "pyssel". So check it out.

höst i väst

Kollade in Kate Moss kollektion för Top Shop. Det enda jag fastnade för var västarna i fuskpäls och fjädrar.

Har sett många snygga likadana på sistone och igår köpte jag lite brun päls för att knåpa en egen. Det som är bra med sånt material är att man inte behöver sy på maskin, utan för hand- ser ju ändå inte sömmarna bakom allt hår.

Mot saxen!


Arty farty

För ett tag sen drömde jag om Dolce & Gabbanas underbara handmålade skapelse. Nu har jag hittat en liknande variant som min plånbok tackar mej för. Fina färger med rosa och lila också. Har till och med tyll under som puffar upp på rätt ställen. Arty farty värre.


london

Efter en mer än bra helg av shopping och relax är jag nu tillbakakastad in i vardagen.

Hann bland annat med en fantastisk utställning av designerduon Viktor & Rolfs kreationer genom tiderna som jag verkligen rekommenderar! Heelt fantastisk, hade byggt upp ett dockhus i naturlig människosize med dockor som visade kläder från alla kollektioner. Sen hade de valt ut godbitarna från de bästa visningarna på stora dockor och det var så kul att se kläderna i verkligheten. De är verkligen konstnärer och varje visning är som en konsinstallation.




Lite shopping hann vi med också såklart, det var ju faktiskt del av planen.
Primark är en relativt ny budgetkedja som hade blandat sortiment, både fult och fint, gäller att sålla.  Men jag fyndade både kläder och skodon. Klänningarna och kjolarna markerar midjan och har synliga metalldragkedjor, skorna har platå-precis som jag vill ha. Ballerinaskorna köpte jag för att de va så billiga, £ 4 bara, får spara dom til våren om inte vädret blir bättre.







Ett annat hett tips är att gå på Harrod's och fika på La Durée. Franska små macaroons, bakelser och en stor kanna roste. Fantastiskt gott och pastelligt! Kände mej som Marie Antoinette bland sofforna och blomstren.



Hoppas jag får komma tillbaka snart igen. London är verkligen underbart!







london baby

De närmaste dagarna finner ni mej här. Shopping, strosning och fika med en gammal god vän är inplanerad. Ska bli så skönt med en liten paus från verkligheten och bara komma bort för en stund.

See u in a couple of days!


att pimpa ett reafynd

Har under förmiddan mellan packning och tvätt fixat till ett reafynd från Weekday jag köpte tidigare i veckan. Tänkte tipsa om ett väldigt lätt sätt att hotta upp en gammal trött tröja.

Den hade hål över axlarna och en väldigt lång mudd längst ner. Nej, tänkte jag, det ska vi ändra på och så blev det. Klippte av mudden lite och quiltade ihop två cirkler med ett lite tjockare tyg (som på chanelväskor)
Sen sydde jag bara fast dem över hålen. Känns lite som Burberry Prorsums armbågsskydd som de brukar ha på sina lamullskoftor.

Så här kommer den gamla klassikern före & efter. Håll till godo.


upprullad kavaj

Helgoutfiten är klar, jag menar kolla bara vilken inspiration! Färgerna och formen, så vill jag va.

Kom på att jag har en stor kavaj i garderoben som jag måste ta fram efter att jag sett den här bilden. Så himla snyggt med upprullade ärmar, tänk bara med ett par ljusgrå bilhandskar till... Hoppas bara min beatleströja kommer snart, skulle passa så bra till.



bild från the Sartorialist, världens bästa blogg.


RSS 2.0