budget eller lyx?

Tänkte härma alla andra bloggar med det här inlägget, men självklart med min egen lilla touch!

Har tidigare suktat efter Pradas klocka, men efter lite eftertanke och insikten att ni troligtvis inte kommer se
Prada + jag = sant  den närmaste tiden så tog jag saken i egna händer. Gjorde en egen av lite skinn, några nitar och en dymo. Blev ett riktigt bra alternativ! 



image94

pradadrömmar

Allt det här skulle jag inte säga nej till just nu. Allt från fantastiska Prada. Älskar halsbandet till Rocko och fejkklockan som bara funkar som ett armband. Kuvertväskan är bara underbar, ett riktigt kuvert. Som sig bör.


image92

sommarvillha!!

Såna här grejjor ska jag leta efter till sommaren.  Nyckelordet är färg färg färg!

Fodralklänning ska jag hitta nåt fint blommigt tyg till -även om just blommorna börjar bli lite uttjatat, långklänning i vanlig bomull alla lakanstyg och skjortklänning funkar alltid.
 I accessoarväg vill jag bara ha fler kuvertväskor,  de kan man aldrig få för många av. Gillar när de är gjorda med axelrem som bara hänger lite slappt, har hittat ett antal chanelkopior på second hand förut så det är ett hett tips att leta där.
 Jag slutar inte förrän jag hittar ett par snygga gladiatorsandaler! Har redan tröttnat på acnevarianten, vill ha ett par platta i nån rolig färg. Såg ett par metallicblå på La Redoute. Lockande...



image91

tillverka snygga handskar nu!

Skulle inte säga nej till ett par såna här handskar.
Har gjort ett par liknande genom att bara klippa av fingrarna på ett par av skinn. Fint om man har ett roligt nagellack eftersom det sticker fram. Sen är det bara att limma fast en massa pynt med limpistolen (som för övrigt har blivit min bästa vän på sistone, man kan laga och göra allt med den!).  
Så fram med saxen nu!

image90

inspirationsoutfit

Fint med stora axlar! Axelvaddar, strutsfjädrar, eller puff, allt funkar för mej. Egentligen ju större desto bättre, men så här- vilken party/ledig klädsel!

image89

jackor jackor jackor

Jag bara älskar jackor. Ofta när jag ska sätta mej och sy, blir det en liten jacka. Just nu vill jag göra en liten plastjacka inspirerad av Guccis. Fina färger, snygg effekt med det blanka materialet och metalldetaljer.
Har spanat in ett svart tyg som skulle passa perfekt. I like. Brava Frida Giannini.


image87image88

Guccidesignerskan Frida Giannini.

Drinkoutfit

I morron på drinken vill jag se ut så här helst. Tur att det är varmt ute nu! Vad sägs Emi, ska jag slänga ihop ett par shorts/kjola till dej me?

image86

En sprejburk & en gren

Tänkte tipsa lite om en smart och billig sak jag fixade till igår. Tog en äppelgren hemifrån och sprejade den vit med billackssprej. Nu ska jag hänga halsband och annat pynt i den. Snyggt också om man bara tar lösa grenar och doppar i färg och sen sätter dom i en vas på golvet. Rosa eller guld kanske? Eller glitter, hm, nästa pyssel klart!

image85

Bast är snyggt

En designer som jag inte har sett så mycket av förut är Armand Basi från Spanien. Chefsdesignern heter Markus Lupfer och kommer från Tyskland, vilket man ser ganska tydligt tycker jag. De verkar gilla assymetriskt, over size och stora grafiska mönster.
Vårkollektionen har snygga inslag av bast som armband, väskor och på skor. Bastkjolen är ju bara to die for! En sån ska jag ha på strandpromenaden med mina nya sandaler i sommar.

image84

På fötterna

Ett par sandaler bör införskaffas till sommaren. Har inte hittat överdrivet många snygga på stan, men några gobitar i alla fall.  Undrar egentligen vad Stella säger om de svarta som är en riktig rip-off på hennes stråsandaler från förra säsongen. Även om det lutar åt de lite billigare kan man ju alltid få drömma lite.

image82

la sfilata

Efter förfrågan (camilla) har jag samlat lite bilder från modevisningen i somras från Italien. Alla accessoarer har min kompis Ida gjort. Vårt koncept var barock goes 80's-kitsch. Resten körde endast svart, vitt och rött. Inspirerande..Men eftersom Idapida och jag älskar rosa och allt som andas 80-tal bestämde vi oss för att gå emot strömmen helt enlelt.

Så ecco la, här är resultatet.



image81
Självklart har jag designat och sytt kläderna.

Finally

I USA förtsätter äntligen Gossip Girl ikväll! Can't wait. Can't can't can't

image80

Givenchy vs Marita

Couturekollektionen designad Givenchy för våren 08 är helt fantastisk!  Jackorna gillar jag allra mest med stor volym och som för tankarna till Shakespeares vita kragar på 1500-talet. Inte långt ifrån mitt eget couturealster gjort helt på couturevis -helt för hand. En liten coctailklänning gjord endast i muffinsformar. Kan skönja en liten likhet.  

image79

min pooch

Min lilla pooch gör mej så glad, ville därför göra en liten tribute till honom.

image78
Sötare finns väl inte?

Gamla godingar

Har varit hos päronen under helgen och grävde fram några gamla väskor som jag själv knåpat ihop. Ska nog banne mej börja använda dom igen, nu när våren nalkas.

image77

Fina flickor

Det här sammanfattar nog i runda slängar vad jag gillar och designar själv. 80-tal, chanel, starka färger, hög midja & stora volymer. Vajjert.

image76



 


Flärd

Jag är helt obsessed av serien "The Hills" just nu. Kan bara inte få nog. Så underhållande att se brudar tjafsa och ha problem med sina ass holes till killar. Mest av alla gillar jag Whitney Port som har grymmast stil av dem alla. Kan tänka mej att hon får låna ett o annat från Teen Vogues stora garderober. Stina, när du kommer hem ska vi ha maratontittning! Can't wait.

image75

Abstinens

Jag vill haaaaa! Var kan jag beställa den här? Ska bjuda hem Domenico och Stefano på middag snarast.

image74

Kjola

Vilken tjusig outfit! Måste fixa en vippkjol modell längre. Såg en snygg på H&M från marimekkokollektionen. Färgen är lite tveksam, men jag vill ha en mönstrad i blått kanske. Simply lovely

image73


Anna Piaggi

Italienska Vogues Anna Piaggi är min idol. Jag älskar verkligen hennes stil, hon bryr sej inte vad nån tycker om henne. 2006 hade Victoria & Albert Museum i London en utställning med hennes kläder och det sades då att hon ägde 2865 klänningar och 265 par skor. Tydligen har hon aldrig samma outfit mer än en gång, och alltid hatt på huvudet. Sjukt häftigt.

image71

Model street style

Några bilder som verkligen inspirerar mej är modellernas personliga stilar utanför runwayen. Taget från modehusen, fast utvecklat till egna stilar. Coolers

image70

marita simpson

Ha ha, så här ser jag ut simpson style. ( Vet att alla gjorde det förra året, men jag tycker det e så himla roligt fortfarande.)

image69

Längtar

Jag längtar tills "Bride wars" kommer ut. Kate Hudson och Anne Hathaway spelar huvudrollerna där deras karaktärer är bästa vänner och bokar in respektive bröllop på samma dag. Låter underbart.

image67

Snygg!

Carolina Herrera har verkligen varit vacker genom tiderna. Finaste bilden är definitivt den som Andy Warhol tagit. Om jag nån gång behöver en fin aftonklänning är hon den första jag ringer. (I wish)

image66


 

Working girl

En film som jag har sett sen jag var liten är Working girl med Melanie Griffiths. Omedvetet  har filmen satt spår i mitt modesinne ända sen första gången. Jag hade rosa Raybans med rosa snodd runt halsen och drömde om Reebokskor och väskor med kedjeaxelrem. VHS-kasetten var till slut så dålig att bilden nästan var helt vit. Gjorde inte så mycket eftersom jag kan alla repliker utantill... 
Nu har jag den tack och lov på DVD och kollar på den så ofta jag kan och det har blivit min absoluta favoritfilm of all times.
Om jag fick välja en film jag fick leva i så skulle det va den, hands down. Manhattan, karriär, sneakers på väg till jobbet och pumps på kontoret, chanelväskor och trench coats... Vilken trendsättare än idag!

image65

chinos

Måste köpa ett par sköna chinos till värmen. Fast normal längd med upprullat längst ner såklart.

image64


retro

Så här ska jag ha när jag blir stor. You've gotta love stringhyllan.

image62

fräscht

Gillar verkligen Giamgattista Vallis senaste kollektion. Tydligen är äggformen tillbaka, I like alot. Snyggt dessutom med bara svart, vitt & grått.


image59
image60
image61

Snyggaste avkomman!

Va fin Rumer Willis är. Bra gener och bra klädstil. Klär sej stort sett bara i svart, vilket alla vet är slimmande.
 Ut med Paris och Lindsay, in med Rumer! Bli inspirerade!

image53


Ny favorit

Jag har hittat en ny favvo vad gäller online shop. Allt i kitschväg kan man beställa hem till dörren. Har redan lagt en liten beställning här

image52

Stort ska det va

Jag är et stort fan av barocken med allt som hör till. Ganska svårt att bära modet från den tiden, men jag har hittat några genvägar som man kan knåpa ihop själv. Nästa projekt blir att tillverka en krinolin av ståltråd att ha under kjolen, precis som den underbara Marie A.


image51


Vogue Paris

Älskar verkligen den här outfiten. Avslappnad men ändå så chic. Livet måste leka som editor-in-chief på franska Vogue. Vilken kvinna hon är Carine Roitfeld.

image48

Tillbehörsinspiration

Kolla va fina. De här ska få inspirera mig när jag ska inhandla accessoarer til våren. Che belle!


image47

matchy matchy

Jag blir glad när kompisar matchar varandra på ett bra sätt. Emilia, nu ska vi matcha järnet!

image46

solisar

Jag skulle ge min högra arm för ett av dessa par...

image41
image42
missoni & lanvin

Jackfynd

Herre gud vad jag har fyndat idag. Plats Myrorna. Kostnad 300 pix.
Har på sistone blivit inspirerad stilmässigt av modellen Agyness Deyn. Hon har fått ordning på stilen nu när den är mer renodlat 80-talig, till skillnad från neon-ravelooken hon hade förra säsongen. Så med henne i tankarna gick jag til Myrorna i jakt på en vårjacka och kom ut med tre. Älskar verkligen skinnisen, färgen, slitningen och alla dragkedjorna. Har blivit besatt av järndragkedjor på sistone. Äntligen hittade jag också min stora herrkavaj som är fantastisk med uppvikta ärmar så man ser det blanka fodret. Den sista jackan köpte Stinis som är stjärnbeströdd och har guldknappar med ryska tecken på. Lovely. Im in jacket heaven.

image36

3 dresses & a coat

Kate Bosworth har verkligen koll på klänningar. Fendijackan är också het. Fint med olika material och variation också, så tråkigt med kändisar som bara ser likadana ut jämt. Tur för henne att hon känner en massa heta designers...

image35
Lanvin, Prada, Proenza Schouler & Fendi

Vill ha!

Snygg jacka. Sån kanske jag ska sy? Fast i tunnare och kanske lite blankare tyg? Älskar dubbelknäppningen och när slaget är lite bredare och djupare. Grönt eller blått?


image34

Leighton goes swedish?

Ser inte Leighton Meester väldigt svensk ut på kläderna?


image33

modekameleont

Gillar verkligen madonna, tycker hon är cool. Hennes förmåga att byta stil helt för varje album är ganska beundransvärt och unikt. Plus att hon kommer undan med det varje gång, det funkar alltid. Inför " Hard candy" verkar hon ha anammat boxarlooken, väntar med spänning vad hon ska göra mer med den. Min favvolook är i alla fall när hon uppträdde på MTVgalan 1990 med "Vogue". 1700-talets barock, väldigt mycket Marie Antoinette. Skulle dö för att få gå med såna kläder en hel dag. Dessutom är låten grym.

image32

Skvallerflickorna inspirerar

Gossip girl inspirerar verkligen! Preppy med kavaj och rosetter eller flickigt med fina små klänningar. Gillar alla färger och mönster med fina lackskor.  Väldigt mycket Chloé och Burberry. Sen skadar det ju inte att det utspelar sej i min älskling NY och att alla har fetaste designerväskorna. Hur gör jag för att tillhöra sociteten på Upper East side??

image31
xoxo

lördagsstassen klar

I morron vill jag se ut så här helst. Senapsgult är hett, får sno Stinas fina gula halsduk. Vill förrsten också stå o posa framför underbara Le Louvre...

image30

kitsch + jag = sant




image29

Designinspiration

Jag bara avgudar Matthew Williamsons höstkollektion! Vill verkligen ha allt! Ska raida tygaffärerna på metallic och pixliga tyger. Sen ska stickningen fram igen(inte för att den nånsin läggs bort) med mönsterstickning i färg lite Lusekoftestyle.  Jag får inspiration bara av att titta på visningen.  Snyggt!

image28

Tajta tights

Måste köpa nya fräsha tights. Har hittat lite coola varianter. Kanske ska fråga den krönta tightsdrottningen Linsay L va hon tycker.. Hon ska ju för övrigt designa en egen linje leggings, både med mönster och utan. Fast om hon själv får bestämma är de ju bara svarta, behändigt som det är vill jag ha lite mönster. Eller annan färg och gärna med slejf under foten.

image27


Vårjacka

Nästa inköp till våren blir en kavaj storlek större som jag kan rulla upp ärmarna på, alla Cyn i "Working girl". Blir alltså en tur till myrorna eller farens garderob.

image26

Crazy crazy

Alla som känner mej vet att jag gillar galna grejjor. När jag syr använder jag gärna knäppa färg- och materialkombinationer. Kolla här va snyggt och crazy man kan göra.


image24

Hetherette, Betsey Johnson & Louis Vuitton

Suktan efter handskar

Nu i vårsolen drömmer min syster yster och jag efter ett par handskar från Louis Vuittons vårvisning. Gjorda i transparent tyg i olika färger...  Hela kollektionen är förresten riktigt bra, inte lika tråkig som den brukar vara. Bravo Marc!

image23

RSS 2.0