Oui oui mon cherie

Skulle inte säga nej till de här paltorna till utgången i kväll. Dior haute couture sil vous plait!

image22

Ombyggnadslyx

Just nu längtar jag tillbaka till Rom så mycket så jag nästan går av.  Vädret, kaffet, havet, uteserveringarna, pantheon, colosseum, jag kan fortsätta hela dagen. Shoppingen är väl sådär, men shopping i den högre prisklassen finns det så det blir över! Min favvo är en "concept store" som heter TAD. En butik som säljer lite av allt, inredning, kläder, smink, har ett café och en frisörsalong på adra våningen. Helt fantastiskt!

Det roliga med alla dyra märken är att de inte snålar när de bygger om sina butiker, som Louis Vuitton och Valentino i somras. En stor koffert och ett stort paket i Valentinos signature colour.  De ligger vid foten av Spanska trappan på Via Condotti tillsammans med alla andra coola killar som Gucci, Burberry och Fendi.

Tänk att få strosa ner där med en gelato i handen...

image21

marc 4- ever

Nästa syprojekt blir en klänning alla Marc by Marc. Fin äggform och snyggt med stora rosetter. Vill köpa rosa eller grönt blankt sidentyg, eller kanske en liten svart? Tror inte Marcan kan ha dålig smak ever.

image20


Designhistoria

En av mina favvofilmer heter "The graduate" med Dustin Hoffman och Anne Bancroft. 1967. Det ljuva 60-talet. Allt är fint- kläderna, möblerna, människorna, miljöerna, allt ! En film som jag bara blir inspirerad av att titta på. Anne Bancroft, eller Mrs Robinson, är helt fantastisk! Vill också leva i en tid med små coctailklänningar, stora ögonbryn och drinkar i riktiga drinkglas. Älskar det!

image18


image19

rådjursmord

Jag äälskar rådjur i alla dess former, har ganska många på hyllan vid det här laget. Kan inte låta bli att köpa om jag ser några, vare sig de är vintage eller gjorda i rosa plast. Giles Deacon har i sin senaste vårkollektion tryckt tygen med små halshuggna rådisar... Me no like!!

image17

Fräsht hår förresten!

I [hjärta] dita

Dita von Teese är kanske den coolaste bönan i Hollywood. 50-talet i sitt esse. Varje bild är som en egen show med fjädrar och hattar. Jag vill verkligen ha hennes hår! Dags o spara ut det igen och ta fram locktången, kapa bort nåra revben och köpa ett gigantiskt champangeglas att åla mej i.

image14

Nördens återkomst

Hittade ett par gamla plastsolglasögon häromdan. Pillade ut glaset med en tång (ganska jobbigt och pilligt, men med våld så går allt..). I morron ska jag gå till optikern och sätta i plastglas så jag kan använda dom.

image13

Blev inspirerad av Luellas visning s/s 08. Säger inte nej till hela outfiten heller!
Kanske dags att ta fram lite stenciler och färg och trycka på t-shirts? Kul att göra nåt som ingen annan har. Mer hantverk till dom svenska hemmen!

Påskabstinens

Nu när påsken är över känns det sådär, när kan man annars frossa i stora påskharar och maffiga chokladägg?? Bara 363 dagar kvar...

image12


Che bella!

Så här vill jag se ut i veckan, bara att ta fram symaskinen! Fint med starka färger ihop faktiskt. Lovely

image6

eMiLiA

Min allra allra bästa kompis har en av de grymmaste bloggarna out there, jag lovar. Kolla bara här!

peace out

My darlings

Jag längtar så tills jag kan använda mina älsklingar igen.  Köpte dom när jag bodde i Rom. Gud vad jag längtar tillbaka, speciellt nu!

Våren var är du?

image5

kasetter

Kolla in halsbanden jag designar med hjälp av gammal hederlig pärlplstteteknik. Flashback till barndomen direkt. De görs på beställning och man kan få dom i vilken färg man vill i stort sett. En tribute till 80-talet, ett av det bästa talet enligt mej. Frasse fick ett förra veckan!

image4

nita & miu miu

Nån frågade varför jag döpte bloggen till nita. I sann Miuccia Pradaanda valde jag namnet eftersom jag kallade mig själv just nita när jag va liten. Det va ju så Miu Miu kom till en gång i tiden.

Britney!

Coolaste brittans nya video är bara så häftig! Manga+britney kan ju bara bli bra.  Har inte fattat hur man fixar hit en video, men på youtube kan man kolla in den.

image2

Retro/ kitsch

Lite inspiration på långfredan. Älskar ju hjortar och gamla snygga grejjor. Kitsch ska det va också, så mycket som möjligt!

image1

RSS 2.0