PS

Min favorit bland höstkollektionerna är helt klart Proenza Schouler.
Efter en koll genom pre-fallkollektionerna och konstaterat att de flesta pga finanskrisen kör på säkra kort, tycker jag att PS sticker ut med snygga snitt, coola lager på lager-looker och snygga metallic-material.

I stället för att klippa in bilder från style.com, som känns alldeles för enkelt, har jag illustrerat godbitarna i kollektionen, däribland PS1-väskan, ljusgrå mockaplatå, korta handskar och finaste gråa kappan jag sett på länge.




grön sammet

Oj vad jag älskar rea.

Min senaste älskling kommer under våren bli en kjol jag fyndade för långt under hundralappen häromdagen.
Material: sammet, färg: mörkgrön, modell: ballong med hög midja. Kan den pricka i fler rätt? Jag älskar den..


..speciellt tillsammans med min favvo beatles t- shirt, svart lackskärp med stora nitar
 och en bandväst som jag sydde till syster i julklapp 

resa

Sitter här i gråmulet väder och drömmer om resor. Jag har tre starka kandidater och vet vad jag skulle vilja göra när jag kommer dit- förutom att njuta av omgivningarna, gå på massa muséer och fota som en galning.

I Rom blir det god mat (och speciellt den bästa tiramisu ever) på Gusto, en titt på Dsquared och bra marknadsshopping. I London blir det en snabb trekantssmörgås på Pret, Luella och roliga masker på nån av alla prylbutiker.
I NYC blir det cocktails på coola barer och en massa lyxshopping som Chanel och Lanvin på Saks eller nåt annat dyrt ställe.

Man måste ju få drömma lite...


lön för mödan

I söndags plåtades det look book och katalog hos Camilla Norrback och som tack för allt slit med rökmaskiner, löv och ca femtioelva olika outfits fick vi praktikanter välja ett plagg från butiken. Jag visste direkt vad jag skulle ta- en sak som jag har gått och spanat på men inte vågat prova (med risk att tycka om den för mycket och inte ha cash tillräckligt).

En svart pennkjol med hög midja och snygga fickor. Precis vad min garderob behövde. Tack Camilla!


inspiration till 1000

I morron blir det nåt sånt här. Så himlans inspirerande och fint, blir nog så att symaskinen kommer fram och luftas lite tror jag. Den svarta kjolen ser inte så komplicerad ut.



Ska dessutom kolla lite tygaffärer efter lite fuskmocka och sy mig nåt tjusigt som en jacka eller kanske en kjol, beroende på vad jag har lust med just då. Brukar ofta ändra mej några gånger under processens gång... I skrivandets stund är jag sugen på något av följande:















pink plastic is soo fantastic

Dagens små inköp.


stinas rosa salt och pepparkvarnar skymtar


små härtenålar som bara är fina att se på och den obligatoriska kitschfågeln- flamingon
(köper alltid om jag hittar) allt  i en brödkorg av bästa slag


spetsbricka och diamantglas

Nu längtar jag bara till att få flytta in i nästa lägenhet för att få fixa och trixa med allt snyggt på de öppna hyllorna i köket.Tänk att blanda diamantglasen med mormors gamla koppar i sällskap av plåtburkarna med art decomotiv...

eftermiddagssysselsättning

Det  här har jag hållt på med idag nån timme- blekt en svart kjol med klorin, tills den fick den där rätta 90210-känslan (tänk Donna första säsongen). Luktar förjävligt, men framkallar ett beroende, just nu vill jag bleka allt jag äger. Så himla kul och effektivt, ser resultat efter bara några sekunder. Kjolen ska på redan i morron.


hårband

Efter veckans avsnitt av The city blev jag kär i Whitneys hårband, jag var bara tvungen att ha ett. Sagt o gjort -fram med garn och stickor. Min variant blev dock med en rosett i stället för en blomma på framsidan.


små ting jag tycker om just nu


varm krage

Nu ska jag ut i vävstugan och hitta fuskpälsslamsor till en krage. Sen ska jag bli så här snygg.


Ebba är Elle

Snyggast på Elle-galan var i alla fall Ebba von Sydow som visar hur man bär en genomskinlig body utan att det ser biligt ut, i jämförelse med andra bloggerskor som på sista tiden anammat trenden. Älskar hennes hår och smink, påminner om Stella McCartney på nåt sätt.

Tycker det är så tråkigt när alla klär sig i svart på en gala, var nästan bara Ebba och klingan som hade nån annan färg på sej. Elin Kling lyckades dock inte lika bra tycker jag.
 
Ebba har dessutom läst min blogg och vet att det är röda accessoarer som gäller. Bella!





garn garn garn

Vid sidan av all glammig Elle-galahysteri har vi idag ägnat åt oss ett gammalt svenskt hantverk, dock med en liten modernare touch. Vi har färgat ullgarn med karamellfärg. Efter Londonresan i oktober kom mamma hem med en kasse färg från en av alla londonitiska mataffärer. Brittiska färger är mycke starkare och bättre än de svenska, dessutom finns det inte blå här hemma.
Så idag har det blivit färger som rosa, röd, blå, grön och cochinill. Mycket övergående färger har det blivit dessutom som kommer ge en snygg effekt när det är dags för stickning.

Förmodligen blir det vantar eller handledsvärmare. Nu är det bara jobbigt att vänta på att garnat ska torka så jag kan börja.










give it to me

Rutigt är hett och jag måste lägga vantarna på ett snyggt tyg och sy något i stil med sjp's klänning med överdimensionerade rutor. Måste bara älska stora rosetter.


olivia

OK, om jag någonsin behöver lite inspiration ska jag bara kolla in Olivia Palermo (colaste namnet för övrigt) från "The city". Supersnygg och klockren stil. Hittade ett kollage från siten www.whowhatwear.com, som för övrigt är en riktig inspirationskälla.



uppföljning av röd

Sagt och gjort, en röd halsduk var det ja.

Hittade rött garn hemma hos moder som en gång varit en polotröja tillhörande syster. Fantastiskt att ha ett lager att hitta en massa fint i. Ska bli en lång och bred variant med repeffekt och fransar i ändarna, kommer bli så bra til våren med en tunnare jacka och en röd kuvertväska i alligatorimitation. Håller en tumme att det räcker till någon slags vantar också.

Bello!


stina 22

I helgen fyllde Stina år och det firades såklart med snittar och bubblis, fint ska ju ha fint!


födelsedagsbarnet...


...som fick en underbar vintagehatt av...


...snygga linda.


tina och hennes syster malin va också där...


...precis som märta och jonas...


...och moi...


...som alla mumsade på en massa god mat!

Grattis stinalina.

kylie+geisha

Har googlat geishor som en tok idag pga ett jobb jag gjort, och jag snubblade över den här snygga.
Vem ser att det är Kylie?


rött

Röd är en färg jag har upptäckt på sistone. Väldigt fint och chict faktiskt.

Tidigare har jag sträckt mej så långt som röda naglar, men nu kan jag tänka mej att utöka garderoben med mer av samma kulört. Ska kila till garnaffären och köpa ett tjockt garn för stickning av halsduk, och kanske en mössa med tillhörande vantar. Eskimågarn är tjockt, varmt och mjukt och passar utmärkt till såna saker.

Såg i min bildmapp att det samlats en skara röda ting, så jag har klippt ihop dem till ett litet kollage. Mina röda cravings alltså.


hats

Jag säger som Phoebe i Vänner "I really should start wearing hats"(när hon provar Joeys gladiatorhjälm). Jag tänker mej mer de litte nättare sorterna, det finns ju så många olika och det är så fruktansvärt snyggt. En hatt behöver ju inte vara en med brätte, nuförtiden räknas bara en fjäder i håret som hatt, likaså rosetter och hårband. Ganska svårburet och ovant personligen, men det ska absolut testas. Måste införskaffa lite flour och börja skapa, flour av den grövre sorten självklart.
 

neon rave

Under tiden i Rom uppstog trenden "neon rave". Agyness Deyn gjorde ett supersnyggt reportage i POP på temat och jag och Ida snöade in totalt på det. Vi köpte sönder oss på neon och det inspirerade oss starkt, både personligen och i skolan.



Ett tag var jag totalt less på det, men nu börjar det väckas till liv igen, så därför ska neon läggas till på listan över saker jag kommer använda 2009. Fick en liten kuvertväska i julis och har ett coolt plastigt skärp i samma färg som åker på snabbare än snabbt. Nu fattas bara en stor sweatshirt med upprullat som skulle toppa allt så perfekt. Får nog söka genom myrornas sortiment, känns inte som nåt jag sett i butikerna på sistone. Ett mission!



hårdjurshatt

När vi ändå är inne på temat hår, hur coolt??


hår

Den här bilden gör verkligen att jag vill skaffa långt hår, sätta i lite extra alltså. Ser lite grunge och punkigt ut- fint.


bild från mischa bartons blogg

fingerkli

Efter Victoria's secrets modevisning visats på TV så börjar det klia i fingrarna direkt. Inte nog med att underkläderna är to die for, så har de ju så snygga dräkter över sina secrets. Här är mina favoriter, fram med symaskinen, tyll och fransar!


mitt 2009

Nya året är här och jag skulle vilja möta det i dessa paltor. Svarta tunna strumpbyxor, stora jackor, guld, långa lockar och fina färger ska totally bli min melodi 2009.



bella roma

Oj oj vad tiden går. Sitter här och blir lite nostalgisk när Erika har lagt ut gamla bilder från tiden i Roma. Vad allt förändras på några år.



Stina och Erika  va och hälsade på mej och Camilla och vi sitter på Campå di Fiori på en liten lunch.

Fasiken va härligt. Tänk att få åka tillbaka, jag tänker på lägenheten på Re di Roma, bästa aperitivon på Gusto, fantastika budgetbutiken Mas, il Vaticano och söndagsmarknaden på Porta Portese. Till sommaren är det inplanerat en ordentlig resa till den eviga staden och omnejd med goda vänner och jag längtar så.

RSS 2.0