vi ses




satc

Idag efter all ändlös väntan händer det. Vi ska pynta oss och klackarna ska på såklart! Förväntar mej en massa snygga carriekopior. Synd bara att dom inte serverar alkohol på biograferna här hemma, jag o syrran pratade om vi skulle ha med några cosmos i en termos. Känns lite som ett måste.

Vi ses där allahopa!


 


Del 2

Idag blev det mycket gjort och fint blev det också. Med fokus på detaljer satte jag mej vid symaskinen.

Det som skulle bli en kjol blev i stället en klänning med hjälp av ett jerseylinne. Jag klippte av det på längden och använde det avklippta till att forma en korsett på framsidan. Kul detalj att man bara ser den om man tittar noga. Blir fin med en liten jacka över.

Klänningen har genomgått många förändringar under dagen, men tillslut bestämde jag mej för en lite tightare modell med snygg kråskrage och elastiskt skärp (älskar att man kan köpa spännena som fanns på ryggsäckarna på lågstadiet!) Ser lite mer proffsigt ut.

Nu återstår bara en volangklol som ska klippas ut på stört, men först ska jag designa ett bra mönster.




kiera

Vem hade anat att Kiera Knightley har stil? Skön avslappnad sådan dessutom. Mi piace. Molto.



rosetter

Idag på Myrorna har vi fyndat en massa fint till håret. Känns lite 80-tal /ryskt. Wonderful.


Del 1

Här är resultatet av två väldigt trevliga sydagar med syster och C. Härligt och sitta inne o sy när regnet slår mot rutan med en kopp kaffe nära till hands.

Nu återstår bara fyra projekt av tygerna jag köpte. I morron blir det kjol och klänning,  sen kan semestern snart börja!



Gummistövel

Nu skulle jag vilja sporta dessa superheta gummistövlarna på stan. Från Din sko.
Då spelar det ingen roll att det är skitväder.


baksidan

Gillar verkligen när det händer på baksidan, och har planer på en kollektion på temat.

På senare tid har jag hittat många intressanta exempel som jag bara måste ha/göra. Den gröna från Izaak Mizrahi är rena drömmen! Fräsht med färgglada och lite tjockare och lyxigare tyger, skapar de där önskade formerna och volymerna.


pink pink pink

Jag bara älskar rosa, får aldrig nog. Här är några godbitar jag inte skulle säga nej till.



Chloé, Donna Karan & Pegleg bland andra

kusin+valentino

I morron kommer kära kusin och vi ska fixa tärneblåsa och en annan klänning med liten jacka. Färgerna är mörkröd, turkos och brokig turkos/beige. Kommer bli riktigt bra.

Om jag fick drömma skulle klänningarna se ut nånting liknande de här från underbare Valentino.


fynd

I dag har jag sannerligen fyndat.

Inspirerad av min kära syster (som köpt ett par äkta vara) hittade jag idag på loppis ett par solglajjor i modellen Clubmaster för ynka 20 kronor. Härligt med tanter på loppisar som inte har koll på vad som gäller i Hollywood!

Så nu ser jag fram emot en solig dag i morron så jag kan provköra mitt fynd.


dröm

Jag vill ha en sån här kjol! Fint med en stor tyllkjol under som ger volym, det är ju jag svag för.


I love chloé

Gillar verkligen formerna och mönstren på See by Chloés kollektion just nu. Hur glad blir man av alla färger? T-shirten ska bara has. Rolig detalj att jackan har en kort dragkedja till mitten. Tål att tänkas på! Snyggt med vit plast också.

Flip-flopsen skulle stylisten dock ha kunnat skippa, såna ska man bara ha i duschen eller på stranden..

Känns att sommaren är här! Sweet!




grönt är så skönt

Jag bara älskar den här färgen! Ett av tygerna jag köpte är randigt med just den gröna. Kan inte få nog av den, ska klä om min soffa i samma färg dessutom, ser lite ut som den första kappan, spräckligt härligt grönt.




burberrys resortkollektion 2009

nästa steg avklarat

Tygen till sommarstasserna är funna. Jag gick på blomster, stora blomster. Tycker det är finare än småblommigt som jag sett över hela stan. Bestämde mej för att hålla mej borta från den ständigt återkommande färgen svart då den inte känns så somrig. Fyndade alla på Ohlssons rea, 19 kronor metern- fantastiskt.

Till symaskinen!


m j resort

Efter Vickys klänning på cfda blev jag väldigt nyfiken på Marc Jacobs resortkollektion 2009, och men oj vad glad och nöjd jag blev. Helt underbar och i min smak. Färgerna, tygerna, mönstren & snitten bara skriker MARITA.

Enligt Marc själv är kläderna gjorda som en homage till Yves Saint Laurent. Fint.


Jag har starka cravings just nu.


klänningsjakt

Jag är i sytagen och måste hitta nån snygg modell på klänning, är ju så j-a varmt nu att jag måste slänga av shortsen och byta till nåt svalare.

Har hittat några bra kandidater som jag funderar på, ska till tygaffären i morron o kolla tunna bommullstyger.  Planen är att den inte ska vara för avancerad, markera midjan på nåt sätt och att jag ska hitta den där perfekta modellen så jag kan sy samma klänning i olika tyger.

Får helt enkelt börja med tyget och när jag håller i det kanske klänningen kommer till mej på nåt magiskt vis.

Fortsättning följer...



Bra mix

Jag bara älskar farten i den här bilden. Audrina och Michelle, två flickor från de två bästa serierna på tv just nu. Bra mix som sagt.


Mary-Kate i Elle

Fasiken va snygg hon är Mary-Kate i julis upplaga! Gillar att västen är back in the game och hennes med nitar är riktigt fin. Härlg slackerlook.


cfda's

Victoria va coolast klädd av alla på galan (även fast jag avskyr henne) som hyllade modebranchens alla olika människor. Tom Ford och Calvin Kleins Costa fick pris bland andra.

 Marc Jacobs stod för skapelsen. Finast att det är små hjärtan i chiffong som sticker ut.




dagens fynd

Dessa underbara plastsandaler har vi fyndat idag på Skopunkten. Helt fantastiska. Blir sommarskorna, perfekt till semestern!


oj oj va hett

Oj oj vilken fin cape från miu miu! En sån här ska det definitivt bli till sensommaren och rosa ska den bli!
 
Cape är ett praktiskt plagg tycker jag, man kan klä både upp och ner den eftersom den passar till såväl shorts som klänning. Dessutom är den väldigt lätt att sy (om man skippar kragen) Lättast är det om man gör den i tre delar, två framstycken och ett bakstycke och bara klipper ut delarna i den form man vill ha dem. Sy ihop och fålla kanterna och sen är det klart!

Synd att jag inte hinner sy nån till födelsedagskalaset på lördag, men den som väntar på nåt gott...



röda mattan

På MTV Movie Awards i veckan höll flickorna från The Hills stilen på röda mattan. Whitney var såklart finast som vanligt i snygg orange med pärlsandaler, het färg förresten, nåt att fundera på.


pärlor

Åh vad jag vill ha Stellas underbara sandaler! Skulle kunna tänka mej en enklare variant också, eller kanske försöka tillverka egna sandaler med pärlor på.  Trä pärlor på en tråd och sy fast på ett par, eller varför inte använda limpistolen?

Nåt man kan göra om pysselnerven inte ligger så nära till hands är att gå till Afro art på Nybrogatan i Sthlm och storshoppa. De har de mest fantastiska tyger, pärlor och fina inredningsgrejjor. Gillar verkligen de pärlbroderade armbanden!



min trench

Här är en bild från ett modereportage jag stylade tillsammans med emi, en trench som jag knåpat ihop. Fint blev det!

Fler bilder går att se här   http://www.utelivuppsala.se/



yves

Så ledsen att ännu en stor modeikon har gått ur tiden ( efter Ferre' i våras).
 
Yves lämnar ett stort hål. Det var ju han som bland mycket annat skapade konceptet pret-a-porter och revolutionerade modet för kvinnor under krigstiden genom att skapa byxdräkten (när han tog över efter Dior vid väldigt ung ålder)

Vi kommer sakna honom.



fin för shopping

Gillar skarpt Emmy Rossums shoppingoutfit. Avslappnad men ändå med den rätta portionen chic. Röda bralls är ganska hett ändå.


inte långt kvar

Snart snart snart kan vi se dessa bellor på bio, kan knappt bärga mej. Känns Som Patricia Field har försökt toppa det hon gjorde i serien, och ibland kan det bli lite väl, men för det mesta vackert!

Älskar att Carrie färgar brunt hår, ser lite mer vuxet och sofistikerat ut, i jämförelse  med den galna utväxten hon hade innan. Sen att hon ska gifta sej med Mr Big är ju bara för spännande!

Bara några veckor kvar..









RSS 2.0