the city

Så har den äntligen börjar, som vi har väntat!

"The city" med snygga Whitney Port från "Hills" har flyttat till NYC och jobbar på Diane Von Furstenbergs huvudkontor. Hänger med socialites med middagar på hustaken och hjälper självaste DVF på hennes visningar under fashion week. Jag blir så avundsjuk på flickan. Bra serie!


fina ting

Små saker jag gillar.


drinkunderlägg med drömmar om resa


fina ljus med små knåpade dukar under


finaste rådjuren i samlingen


retro retro retro

nyårsplans

Snart vankas nyårspartaj och jag skulle vilja klä mej i nån av dessa blåsor:


balenciaga

fashionista på stan

dior couture

chloé

Utanpå skulle det passa med en sån här fining från Camilla and Marc




Sen skulle jag vilja ha håret så här:


3.1 Phillip Lim

eller så här:


utanför LVs visning


På fossingarna vill jag självklart ha ett par Nicholas Kirkwood.




Aja, många planer har jag och det enda jag vet att jag kommer ha är min neongula julklappsväska, och min varma fuskpäls om det ska ut och tittas på fyrverkerier. I handen har jag såklart en flaska med god bubbel och ett tomtebloss.





mellandagsläsning

Julklapparna gick som vanligt mest i modets tecken. Förutom en hink med pärlor, strykjärn med strykbräda och halsduk fick jag en samling tidningar och böcker som jag vill tipsa om. Speciellt böckerna då tidningarna är från 1955.

Fick dom av min kära granne Kerstin som tyckte vi behövde lära oss hur man bäst inreder sin stringhylla eller hur man effektivast kan städa sitt hem. Fantastiska gamla reklamer för ciagaretter och hudkrämer och mycket inspirerande mode direkt från New York. Minsann.

Böckerna däremot är högst moderna och heter "The polaroid book" och "Fashion now 2". Den första är bara en samling snygga polaroidbilder och den andra är som ett slags upslagsverk av olika designers. En av mina favorittidningar ID har samlat de160 bästa och man kan hitta olika sorts information om Alexander McQueen, Preen och Betsey Johnson bland många andra. Båda böckerna ges ut av föraget Taschen.



julminnen

Julen har varit härligt, så här fin såg vår ut.


















tröjpresent

Idag överraskade min mor mig på jobbet med en tröja från Weekdays rea. Har kollat på den innan men inte slagit till så jag blev således väldigt glad såklart. Det är en kort modell i svart varm angoraull med dragkedjedetalj bak.

Tack mammi.


god jul

Ja, nu finns det inte mer att säga. Bjuder på årets julkort med hälsningen- ha en skön jul, det ska jag ha!



nya året

En liten moodboard med vad jag vill starta det nya året iförd. Kan ju spara sandalerna till maj kanske, men de är ju så fina.


en dag kvar

Pynten är på plats.

Har hittat en gammal julstjärna på second hand som är man märker har varit älskad, är sprucken lite här och där och säkert 30 år gammal. På ändarna av grangrenarna har vi snurrat fast små svampar sparade från barndomen.

Julen är ju trots allt traditionens högtid. Snart är den här.




ett steg närmare jul

Igår var det julbord på Krusenbergs herrgård. Uppklädda till tänderna var vi och fantastisk var maten. Har blivit en årlig tradition som jag varmt rekommenderar och jag längtar redan till nästa år.





krusat

Ska springa iväg på ett glas vin med en god vän och skulle vilja, om jag hann, se ut så här. Krusat hår är fint!


fint






jul jul strålande jul

Idag har julen börjat på riktigt här hemma hos oss. Julgran ska inhandlas och julgranspynten är framtagna. I morgon vankas julbord på Krusenbergs herrgård och på lördag börjar inslagningen. Jag älskar julen.


this is me tomorrow

Vilken inspirationsbild för morgondagen! Hon har ju allt- turban, stor kavaj (till och med två på varandra), rosett, kuvertväska, snygga brillor och allt i den braiga färgen SVART.


stylista

En serie vi just har upptäckt är "Stylista" som går i USA just nu. Fantastiskt rolig och produceras av skaparna av "Project runway" och "ANTM".

11 deltagare tävlar om en position på ELLE i New York. De får utföra olika typiska assistentuppgifter såsom att planera ett barnkalas med modevisningstema, eller sätta ihop ett kollage med nyaste trenderna tänkt att platsa bland shoppingsidorna i själva tidningen. De har tillgång till den fabulösa garderoben på huvudkontoret och bevakas och bedöms hela tiden av modechefen själv- Anne Slowey.

Så om du som jag har tröttnat på samma serier som bara går i repris så kolla in Stylista!

på mitt vardagsrumsbord

Min nya lilla samling av läsning. ELLE, Vogue UK och POP. Måste varmt rekommendera den senaste. Firar 20 år och temat är djur. Söta små djur i hela tidningen och mycket fjädrar och annat fint.


finns det nåt bättre än pärlplatta?

Tänkte tipsa om en superb julklapp. Syster gjorde dessa underbara drinkunderlägg häromdagen med figurer från Super Mario. Självklart i pärlplatteteknik. Enkelt och snabbt!


Nu har jag en date med 20 000 pärlor, vem vet- kanske blir en och annan julklapp?!


luggen

Jag har haft lugg sen jag vet inte när, för alltid känns det som, och en senare luggförebild har blivit Heidi Klum när hon gjorde ett klipp för några år sen. Hennes ELLE-omslag är en bild jag alltid kommer tillbaka till.

Nu börjar det bli dags att nagga på min lite, börjar dela sig och skapa nån sorts bena fram- inte bra. Mycket lugg ska det vara och den ska sluta precis ovanför ögat. Japp, så fär det bli.


ja tack

Sitter just i soffan och önskar att jag hade dessa saker som skulle göra mej väldigt glad helt enkelt.


barbie

Måste förresten tipsa om barbieutställningen på SOUK-gallerian. Kändisar har designat egna kläder till dockorna, de kommer auktioneras ut och pengarna går till välgörande ändamål. Jättebra idé och massa roliga små kläder. Min favvo är Kittys såklart som är en rosa dröm med tyll och rosetter.


praktik & svart

Nu kan jag avslöja det som många redan listat ut från bilden tidigare, att jag har fått en praktikplats hos Camilla Norrback.

Känns riktigt bra måste jag säga och teamet verkar mycket roliga och trevliga. Inspirerade av dom, eftersom alla i den branchen klär sej i kulörten svart, har jag samlat lite inspiration på temat, plus lite andra fina saker. Älskar stövlarna från Rick Owens, vill ha nu!


att pimpa en anslagstavla (eller två)

Dom skulle upp idag och såg ju så otroligt ledsna ut, så med en spritpenna til hjälp pimpade jag till dom lite. Ska möjligtvis fixa till kanterna också, furu är inte min vän. Då ligger limpistolen bra till hands. 

Får se bara hur länge man kan skönja stadssiluetten, jag har ju en tendens att riva ut och sätta upp fina små grejjor, men det är ju trots allt tavlornas funktion- att samla alla mina godbitar.



det går bra nu

Jag säger som min goda vän Camilla, nu börjar det verkligen lossna. Vågar inte riktigt berätta vad, vill inte jinxa det, men jag lämnar en ledtråd här.


fina klappar

När jag kollar på tv kan jag inte bara sitta sysslolös, går inte. Ofta blir det såklart pyssel och idag dammade jag av mina gamla pennor från Italien. Det här vill jag ha i julklapp tack!



Vad sägs om: tyllkjol, klänning al la 80-tal, breda armband, hatt med flour, fransklänning, lårhöga lila mockastövlar, mintgrönt, rutigt, rosor, annorunda klänningar med konstiga snitt och fina skor??

domani

I morron ska jag satsa på nån av dessa två, stilmässigt alltså. Blir min inspiration för morgondagens helt enkelt.
Gillar den trashiga lager på lagerlooken som är så bra vid den här årstiden. Här kan man slänga på sej lite vad man har och blanda friskt hur som helst.

För att lyckas är huvudaken att det ska se ut som om man inte bryr sej så värst mycket, utan att allt kommer helt naturligt, och helst ha en hämtkaffe och ett par bilnycklar i handen.



lovely pics

Some of my favourite things. Nyckelord som vanligt retro och kitsch.





bandyfest i päls

I lördags var det födelsedagsfest för Bintou i en bandylokal av alla ställen. Galet men väldigt kul! Jag och Frasse kom samtidigt klädda likadant. Knasigt.


23 dagar kvar

Nu är det som sagt inte långt kvar till jul
Hos oss i casa dei Öhman peppas det som aldrig förr och vi pyntar, pysslar och bakar för fullt.
Här är lite av vårat julmys i bilder.  God jul- 23!

















RSS 2.0