visitkort

Har knåpat ihop ett visitkort som ska få följa med halsbanden till Tyskland. Roligt vad man kan göra med fantastiska Photo shop. Försökte få till den rätta 60-talskänslan som är så snygg.




Beställde förresten "riktiga" visitkort igår på Vistaprint.se som jag väntar på. Fick testa 250 st gratis. Inte så många alternativ att välja på, men kul att prova och bra att ha. Spännande att se när de kommer!



 

godispåse med det finaste

Kvällens inspiration till födelsedagskalaset. Kunde inte välja en bild, blev tre och jag kommer mixa någon sorts blandning av allihop förmodar jag, plockar det bästa och finaste från dom. Ska försöka fota resultatet om jag kan manövrera kameran senare...



håret & kjolen


strumpisarna & halsbandet


västen, rosetten & väskan

p. s.

Proenza Schouler är ett märke att hålla ögonen på. Lite annorlunda och knäppt men på ett bra sätt.
Har hittat min nästa väska från märket, SP 1 heter modellen och den har vad jag anser en riktig skinnväska ska ha- rätt mängd slapphet. Gillar när en väska ser sliten ut redan innan jag köper den, så slipper jag göra jobbet.

Min nya grej är mintgrön, som kjolen, måste ta en sväng till tygaffären tror jagoch kolla sortimentet. Önskar också att jag kunde ha de korta topparna, men det kanske går att ha över en sliten vit t-shirt? Grymma är de i alla fall.


nostalgi

Jag vill alltid, som många andra, ha det jag inte har hårväg. Just nu längtar jag således efter långt svall.

Hittade den här gamla bilden på mej och schwester från tiden i Roma där det fullkomligt flödar långa lockar. Bilden får mej att längta tillbaka till fler saker än barret dock. Mysiga piazzor, bellini, motorini, vintagemarknader, couture, metron, colosseo, havet, jag kan fortsätta hur länge som helst.


hatt

Gårdagens pyssel resulterade i en hatt. För ett tag sen hittade jag ett reklamblad från Topshop med en blå hatt.
Tänkte inte så värst mycket på det då, river alltid ut och sparar fina bilder, men igår när jag var på en second handaffär och hittade en gammal gardintofs, dök bilden på den fina blå hatten upp i minnet igen.

Jag gillar verkligen den här sortens blanka band som man kan använda till så många olika saker- som kantband på kavajer eller som knytband på klänningar.  Eller till just hattar. Jag är mer än nöjd med resultatet och planerar att den ska passa bra tll min svarta framtida blåsa!



högtider i sikte

Nu när högtider närmar sej måste en passande stass fixas. Tanken är att införskaffa ett blankt svart tyg med lite styvhet i, typ thaisiden eller nåt liknande. Har hittat ett par alternativ som jag är lite sugen på, antingen som en enhet eller var för sej. 

Helst vill jag nog göra en klänning med kupor eller hjärtskärning med kjoldelen tight som en pennkjol eller som den gröna på bilden- lite skruvad. Jag vill också ha en liten ärm som nån sorts volang i en eller fler lager. Måste börja på ett mönster tror jag, då brukar allt falla på plats.

Jag skulle ju dessutom vilja ha ett par svarta Nicholas K pumps såklart...



min brokiga skara

Framför er ser ni en brokig skara som snart ska skickas till Tyskland för försäljning. En kompis har öppnat an butik hela december och jag ska sälja mina halsband. Ska bli spännande för de har fixat allt så fint med en typiskt tysk känsla med lite avskalat, lite retro och alldeles underbart.








min coola Eugenia

fin finare finast

LIte saker och personer jag gillar just nu. Låt er inspireras, det gör i alla fall jag.


bellini på taket

Hittade den här bilden härom dagen som fick mej att längta tillbaka till Roma. Jag och mina gulligaste vänner Ida och Wony tog en av många drinkar uppe i baren på Sas Radisson Hotel. Baren är på sommaren belägen på taket med alla bord runt den upplysta poolen och tusen lyktor med levande ljus överallt anger en mysig stämning. Hela designen på hotellet är väldigt modern och sparsmakad och så otroligt snygg och skandinavisk. Bara att få kranarna att fungera på toaletten är ett mindre IQ-test.

Vet för övrigt att bandet Motorhead brukar välja hotellet när det kommer till stan och andra kändisar också för den delen, så nästa gång det bär av till den eviga staden- ta en Bellini i baren på Sas Radisson.












treat

Det känns som det går rätt bra nu, i alla fall åt rätt håll, så jag gav mej själv en liten treat idag bland julklappsshoppingen.

Fyra ord:   Myrorna 150 kronor TILLSAMMANS

Har flera gånger gått och klämt på den chanelliga snygga kavajen och bestämde mej nu för att slå till. Väskan var bara en riktig bonus, gulddetaljer som jag älskar och svart skinn, ser lite ut som en Escadakopia från 80-talet. Bella!



överraskningsköp

Visst är det härligt att gå in i en affär med en tanke att köpa något, men kommer ut med nåt annat? Så blev det idag för mig på Wedins. Ville köpa ett par kängor med kilklack och skridskosnörning, men jag slog till på ett par platåklackisar med peep toe istället. Att det var realisation var en extra bonus såklart.

Nu ser jag fram efter nästa drink på stan så jag kan inviga skodonen!



nyklippt

Inte ser man likheten med bilden innan? Eller? Härligt är det att se världen i alla fall.




luggen

I morron måste jag verkligen klippa min lugg, ser knappt nånting. Här är min inspiration, som vanligt blir den lång men precis lagom. Ska se om jag kan få till en bild sen, tveksamt, men den som lever...



my little de(a)r

Mitt senaste lilla väsen till samlingen är denna lilla snygging. Hittade henne på Lagerhaus och jag blev otroligt glad! Liknar dessutom Rocko litegrann.


halsband i block

Som det kanske märks har jag fastnat lite på stora halsband. Blir mycket inspirerad av bland annat flicksen i Gossip girl och Lipstick jungle. Många fina och stora accessoarer där.

Efter att ha sett Sex and the cityfilmen blev jag kär i ett halsband Carrie har (när de är i Mexiko) som är gjort av olika pärlor i block och tre rader. Det började klia i fingrarna och resultatet blev bra, slängde dessutom ihop ett matchande armband. Jag kommer använda halsbandet till vanliga t-shirts eller sweatshirts, gillar när man matchar det lite trashiga med nåt som är lite flottare.


ryska VOGUE

Nu när vi ändå bearbetar ämnet ryska dockor måste jag visa vad ryska VOGUE har gjort för att hedra sitt 10-års jubileum. De har låtit olika designers designa egna dockor och resultatet är fantastiskt och väldigt stiltypiskt. Gillar främst Dolce & Gabbanas, bohemiska Guccis och Moschinos med en lampa i sitt signaturhjärta!




fikamys

Va härligt det är att sitta på ett bra café med gott sällskap när julpynten har hängts fram. Det är för mej hur en eftermiddag ska spenderas i väntan på advent.



julklappsdrömmar

Nu när det lackar mot jul skulle jag bli glad om tomten kom med följande ting:

♥ goda kakor, helst Ladurée såklart
♥ någon snygg accessoar signerad fantastiska Lulu Guinness, älskar läppväskan
♥ en stor tyllkjol, att ha under andra kjolar som volym (får gärna vara A MacQueen som bilden)
♥ många fina små rådjur i alla dess former
♥ massa rosetter diadem, på klänningar, på skor- you name it
♥ knasiga och annorlunda t-shirts, volanger, tryck eller varför inte batik
♥ klackar från Nicholas Kirkwood, gärna i någon knallig färg
♥ något i min favvofärg gröngult
♥ vadsomhelst från Chloès vår/sommarkollektion

Åh vad jag längtar till julen!



ryska dockor

Helgen bjöd på en tripp til hantverksmässan i Kista. Superställe om man vill handla garn och andra bra grejjor. Min kära mor arbetade och vi var där o kollade läget. S handlade två supersnygga och kitschiga ryska dockor som jag bara älskar. Har funnits på önskelistan en lång tid. Tror jag har ett par uppe på vinden som jag dessutom måste gräva fram så det tillslut blir en stor fin dockparad på nån hylla i vardagsrummet. Kommer bli bra.


cravings igen

Ge mej nu Christian Lacroix.



nicholas

Jag bara måste få lägga vantarna på ett par Nicholas Kirkwoodpumps(han spås ju bli nästa Louboutin). Fantastiska skor som är lite mer vågade och knasiga än sin företrädare.

Tills min plånbok tillåter och de kommer till Svedala får jag nöja mej med mina pumpisar i chocking pink. (som ser superbilliga ut brevid de andra, men jag älskar dom ändå)


lördagslook

I morron är det lördag och då ska jag se ut så här. Sweat shirt är en klassiker som funkar i alla lägen, finns många snygga på second hand som är lite större med snygga tryck. Blir väl förmodligen en lång halsduk, tjocka svarta tights och ett pannband till kan jag tro.


head band

Har fått nån sorts knäpp på hårband för tillfället. Är ju så himlans praktiskt så här i hösttider.

Alla känner väl till Marc Jacobs variant som Mary Kate har sportat flitigt, känns inte riktigt klockrent, men jag gillar att det är lite bulligt och stort. Man skulle kunna sy en tub av sammet att bara stoppa med lite fyllning. Har hittat en variant på Weekday (mittenbilden) som är som en liten fläta, snyggt. Sen funderar jag på hur svårt det egentligen kan vara att göra ett själv? Antingen sticka en fläta eller sticka tre tåtar som jag sen flätar ihop. Förtjänar ett försök!



retroklipp

Om jag skulle klippa håret kort skulle det bli på ett av dessa två vis. Retro är nyckelordet såklart.

(jag ska inte sätta saxen i lockarna, är äntligen på utväxt... men OM...)


haute courureprinsessan

En person som verkligen inspirerar mej är Daphne Guinness. Hon har en garderob bestående mestadels av haute coutureplagg och har en grym stil. Hon, som jag , gillar rustningar i och på plagg och ofta blandar hon Chanel hc med billigare märken eller använder något gammalt hcplagg efter sin franska mamma. Tillsammans med sin frisör håller de på att utveckla en blondgrå nyans på hennes hår, samma som självaste Marie Anoinette.

Känns som om hon har precis rätt prioriteringar i livet.





fina Inas blåsa

Ibland gör min kreativitet att bloggen får lida tyvärr. Just nu ser orsaken ut på det här viset:



En brudtärneklänning till kusin vitamin som ska vara klar nästa vecka. Snart ska tyllen på nedtill så det blir lite volym och sen ska chiffongärmarna på.  Tur att det är valvaka hela natten så jag kan sitta uppe.

whitney p på MTV

Nu mina vänner gäller det att hålla utkik! Min favorit i serien The HIlls- Whitney Port ska få en egen show på MTV som ska heta The City. Hon har ju lämnat LA och Lauren för the big apple och mer jobb på Peoples Revolution. Kommer bli så mycket bättre än den gamla ganska uttjatade serien med mer mode och snyggare människor och miljöer.

Can't wait! 29 december drar det igång.



kobolt

Jag måste satsa på något koboltblått. Finns så mycket snyggt! Har spanat in en stickad tröja som jag tror blir min inom en snar framtid.

Har hittat en ny designerfavvo- Aquascutum (som back in the days tillsammans med Burberry skapade trenchen) Enkel design, snygga jackor och fina färger.


BIlder från Aquascutum, net-a-porter, make up store & Burberry

RSS 2.0