tyg i stället för plast

Jag förespråkar verkligen tygkassar när man går på stan att stoppa ner alla grejjor i, i stället för plast. Dessutom är det väldigt lätt att knåpa en själv och sen trycka eller rita nåt personligt på. Har hittat en rolig sida, showpony, som har många fina med vintageväskor, skärp och rosetter tryckt på. Så nu kan vi handla på Ica utan att känna oss helt sunkiga och tråkiga.

Bra och väldigt miljövänlig idé.


alice

Torsdagens inspiration:

Modellen Alice Dellal som spås bli den nya Kate Moss har grym stil, en mix av rock, grunge och punk, diggar verkligen fårskinnsjackan. 
Hennes signatur har blivit den rakade halvan på ena sidan av huvudet och de långa blonderade lockarna på andra. Hennes pappa var en gång i tiden Jerry Halls säkerhetsvakt och jag tycker Alice påminner om sin fars tidigare arbetsgivare.

Hon är sjukt snygg både på film och i verkligheten, liten slarvighet med en stor gnutta medvetenhet.


halsband

Jag skulle inte tacka nej till ett halsband från Burberry Prorsums höstkollektion. Stort, vräkigt och guldigt ska det va.



militärt

Efter den otroliga hypen med militärjackor har jag nu själv fallit för trycket. På Beyond retro finns det flera supersnygga "high school bandjackor" med emblem och guldknappar, men min plånbok tillåter inte riktigt ett köp tyvärr.

Jag slog således slag i saken och fixade till en väst själv. Hittade ett flätat guldskärp som jag repade upp och en gammal trött svart väst som tillsammans blev riktigt fina. Guldbanden är påsydda för hand, vilket tar lite längre tid, men jag känner att jag har mer kontroll över resultatet på det viset. Dessutom är det lätt att sprätta bort om jag någon gång skulle tröttna. Eventuellt ska jag sy fast några gudknappar också.

Men nu ska jag passa på att njuta av min väst tills nästa galna projekt sätter igång...



kitschparfym

Gwen Stefanis parfym vill jag ha även om den inte doftar gott. Flaskan är ju bara för kitschig och snygg. Reklamen lockar mej bara mer, samma som SJPs annons, gör att jag vill köpa direkt.

Ska på utförsäljning på Tax freeshoppen nästa vecka, ska hålla utkik efter båda.







chace

Såg snyggaste framsidan idag med Chace Crawford från Gossip girl. Den fantastiske Mario Testino har fotat och resultatet är som vanligt fläckfritt, stylingen är dessutom riktigt snygg och känns väldigt retro som de gamla filmstjärnekorten på 50-talet. Älskar den rutiga blazern och fluga är nåt män borde använda oftare.

"V Man" är den manliga versionen av "V" och just detta nummer är det första vintenternumret. Måste försöka lägga vantarna på ett ex.





hjortar till jul

Det har varit dålig kitschfaktor på senaste tiden i bloggen så nu är det dags att göra nåt åt det.

Var på Åhlen's i Sthlm i lördags och där är det jul för fullt vilket jag älskar. (Längtar ihjäl mej efter snö och glögg.)
På senare år har de haft många varianter av hjortar och så även i år. Hittade julgransprydnader som jag kommer ha i min gran. Är de inte underbara?


satc utan begränsning

Se vad min kära moder kom med härom dagen. Nu planeras en helkväll med coctails och klackisar tillsammans med trevligt sällskap och dvd-spelaren. Längtar efter att få se alla fab utstyrslar och glammiga miljöer.



kaminväst

Har glömt visa min skönaste väst som dessutom är varm som en kamin. Jag gillade skarpt märket Rodartes höstkollektion direkt när jag såg den och stickade något som påminner om plaggen som gick ner längs cat walken.

Går vekligen snabbt att sticka "håligt" med stora stickor. Tror jag använde strl 12 och ett fluffigt tunt garn. Allt är bara stickat som en fyrkant som delar sej i två på framsidan- mindre trådar att fästa och mindre arbete för marris.



deers & Nylon

Måste tipsa om oktobernumret av Nylon. Heter " the it girl issue" och bjuder på bilder på bland andra Alexa Chung, Lou Doillon och systrarna Geldof. Här snackar vi inspiraton i mängder!

Hittade ett rådjurshalsband på Top Shop också. (ett till till samlingen) Fint, guld och lagom långt. Sa till S när vi gick därifrån " Om nån nånsin har problem med vad de ska köpa till mej i present, kan de bara köpa något med rådjur på, kan verkligen aldrig bli fel."


internatstilen

I dag är jag så glad för jag har hittat något som jag verkligen har velat ha länge och som jag aldrig trodde jag skulle hitta i orginal- en duffel i riktig internatskoleanda. Den hängde gömd och väntade på mej på braiga Beyond retro.

 Så precis som killarna i "döda poeters sällskap" kan jag nu stoltsera med en mörkblå modell. Dessutom satt originaltagsen kvar från 50-60-talet nånting. Helt oanvänd, fantastiskt. Den kommer hjälpa mej att hålla värmen och inte minst stilen i vinter!


stickprojekt

Sickat är verkligen kung. Här är några saker jag ska försöka mej på, på ett eller annat sätt- ett par långa vantar, tjocka långa strumpor, båda nerhasade såklart och en stor hängig herrkofta med repdetaljer. Allt ska jag dessutom använda sådhär nonchalant medvetet.

(p.s. går inte att inte älska pradajackan på första bilden d.s)


dior + vanity

Jag älskar ju glossiga tjocka och välfyllda magasin. Har funnits många fina covers och ett som jag bara inte kan sluta tänka på är Vanity fairs The Hollywood issue. Alla skådespelorskor klär sej enbart i Dior, en kollektion som för övrigt var helt fantastiskt 50-talsinspirerad.


snygga guldknappar

Här är två par stövlar som står högt på min önskelista just nu. Både modellerna och färgerna känns helt rätt. Älskar de beiga från Moschino med guldknappar. Den andra bilden är från Nylon, vilket påminner mej om att det nyaste numret borde vara ute i butik nu. Måste köpa på lördag! Blir nog en vända efter skodon kan jag tänka...


turbanpannband

De senaste dagarna har det både virkats och stickats i massor. Resultatet blev pannband som påminner om turbaner (det ljusa har syster gjort) och en väst med fransar. Pannbanden är stickade i mosstickning och västen är ihopsydd av virkade rutor- väldigt enkelt och snabbt.

Tycker att, om man kan, ska försöka sej på mindre stickprojekt som vantar och mössor, tar inte så lång tid så man hinner tröttna och ingen har något liknande. Dessutom kan man göra mycket snyggare och (oftast) färggladare saker.

Skönt att det har blivit lite kallare ute så jag kan använda godbitarna på stört!


vinterjacka klar

Ok, jag vet att jag har tjatat ett tag om jackor nu, men nu har jag äntligen hittat den jag ska göra till höstvintern i mitt blågröna rutiga tyg.
Snyggt att den bara är ihopnypt med några veck för att skapa midjan och kragen är fantastisk. Ser ut som det är pingvinärm vilket betyder inga sömmar och det är bra och lätt men framför allt snyggast när man arbetar med rutiga tyger. Funderar på om jag ska göra ärmen lite smalare och sy på en svarta läderlappar på armbågarna. Ser mycket lyxigare så fort det är små skinndetaljer på ett plagg. Har dessutom kollat in ett foder som är lite tjockare och passar kylan perfekt.

 Återkommer med resultatet inom en snar framtid gissar jag. Synd att jag har annat jag måste sy innan...


kofta

Den här koftan skulle jag gärna sno av Julia, kanske ska göra en egen banne mej. Gillar att det ser ut som om hon tagit en massa gamla garnrester och stickat nåt som till slut blev en tröja.

Verkar lite för varm för LA, så jag kan ta den, tack.



vågor i chiffong?

I morron ska jag sätta fart med en brudtärneklänning passandes till den här skapelsen. Mönstret är klart, tyg och foder är fixat, nu är det bara att sätta igång. Blir en ganska enkel modell, kanske med några vågor chiffong från framsidan snett ner på sidan, får se hur det ser ut, men det skulle vara snyggt om den hörde ihop med brudklänningen på nåt vis.

Fitting är inplanerad om tre veckor, så jag har tid på mej, ska bli spännande att sy något så "viktigt" som många kommer se. Hoppas Ina blir nöjd i alla fall, det är ju huvudsaken!


marita2

Sjukt! Den högra flickan ser ut exakt som jag. Allt- kläderna, håret, glasögonen och kroppen.  Speciellt den dåliga hållningen. Ha ha.

Kanske min hemliga tvilling nån stans i världen? Älskar stilen båda har. Grymt.

stentvättat tack

Jag har länge länge varit på jakt efter ett par stentvättade jeans direkt från 80-talet med den exakt rätta färgen och hög midja. Svårt att hitta vintage, måste till Beyond retro och kolla, där måste det finnas. Vill inte köpa nåra från Cheap Monday som alla har. 

Kates brallor måste vara nyköpta, men de har den rätta färgen i alla fall.


jul jul

Oj oj vad jag längtar till julen. Älskar att tända ljus och mysa i soffan. Såg dessutom att julmusten har kommit i hyllorna redan, min favvoläsk of all times. Nu gäller det bara att börja planera julklappsinköpen...

Vi har bestämt oss för att ha en gran till julen (man kan ju inte vara utan), men en mindre modell på ett litet runt bord så det kommer upp lite från golvet, ger en illusion av att granen är större. Ska till Stockholm och leta lite antika julgranspynt när det börjar lacka också, har fått ett hett tips om var, så det måste kollas in.

Kan inte vänta tills vi får pynta lägenheten och göra fint. Kan inte julen komma nu!


rocko

Jag vill att min lilla plutt ska komma hit o bo, man kan ju bara inte motstå den här söta uppsynen. Måste ta en tur ut på landet och gosa lite snart innan jag blir tokig av längtan. Hur jag klarade tre långa år i Italien kan jag inte fatta, nu klarar jag knappt en vecka. Rocko rocko rocko plutt.


chloë på rea

Jag har länge velat ha en korsett från Chloë Sevignys egen kollektion, men det är lite svårt att få tag på här i Svedala. Men igår hittade jag en liknande på rean på H&M. 100 spänn, bättre kan det ju inte bli.



att pimpa en jacka

Igår fyndade jag en billig plastjacka med quiltade partier och metalldragkedjor. Min plan var att göra om den lite, och har varit på jakt efter en väst att ha nu på hösten, sån när jag kom hem klippte jag helt enkelt av ärmarna och satte dit några nitar. Ska försöka skrynkla till den lite så den ser mer sliten och mindre plastig ut.

Mycket bättre än originalet måste jag påstå och den är redan invigd.


NY's godisar

Jag ser mej själv strosande runt bland höstlöven (helst i nån stor metropol) med en av dessa tre godbitar runt axlarna, eller varför inte alla tre? NY är plejset at vara på om man vill se snygg  och bra stil.

Jag vill åka nu. Nån som kommer me? Emi- vi kan väl lika gärna leka där som här hemma?


min egen lilla couture piece

Här är min variant på Matthew Wiliamsons glammiga halsband (har inte kunnat sluta tänka på originalet, så jag tillverkade mitt eget helt enkelt). Pärlorna är både pålimmade och fastsydda på en bit svart läder.

Blev riktigt bra, kommer bli snygg både till partaj och till en slapp vit t-shirt med upprullade ärmar.


wrap? halsduk?

Oj oj, nu är det bara att gå o köpa garn modell "eskimå" och ta fram stickor nr 20 och sätta igång. Roligt att ha den på det här sättet vad den nu är för nåt. Snyggt och garanterat varmt är det vilket fall som helst.



vademecum

Vad härligt när man kan få design till och med för tänderna. Vademecum har tillverkat en limited edition av sin tandkräm som bara är så snygg. Kunde inte bestämma vilken färg så vi slog till på alla tre.



bella sorella

Min syster är bara för underbar. När jag kom hem igår hade hon stickat mej ett par lovikkavantar. Älskar att de inte är den klassiska färgen vit (vääldigt opraktiskt för marris som spiller jämt och ständigt) och att de har långa tofsar. Ti amo bella sorella. Kyss!


måste ha

Ord är överflödiga.


spets

Köpte ett fint spetstyg som var en gammal gardin på second hand idag som jag ska skapa nån blandnig av de här två plaggen av. Något med spetsen påsytt och något med "cut outs" med spetsen i hålen, fast på samma väst eller jacka. Blir nog snyggast med mest påsytt och ganska små hål, för det kan se ganska billigt och hemmasytt annars. Kanske ska färga spetsen svart också.

Måste ta mig en fundreare så jag bläddrar lite i någon av mina fantastiska magasin för mer inspiration så länge.


v & r s/s 09

Herre jösses! Viktor & Rolf har sannerligen gjort det igen.

Den senaste kollektionen för vår/sommar -09 visade de som en protest bara på internet på sin hemsida och använde bara samma modell till alla utgångar. Än en gång ser kläderna ut som konstverk och inspirerade av paket. Nu har de samarbetat med Swarowski och klänningarna är diamantbeströdda och to die for. Älskar mixen av alla mönster och färger.

Mina favoritoutfiter är såklart de mest storslagna och överdrivna, som den sista klänningen med den stora virveln,  och jag har ett rutigt tyg som jag ska sy en liknande trenchcoat av som den svarta.

Che bellissimo.


höstväska

Mitt alternativ till höstväskan, även fast franska Vogues Carine Roitfeld påstår att hösten ska spendera utan väska, blir en av dessa tygkassar. Lämnade in en bild jag gjort i Photo shop och tillbaka fick jag två fina kassar. Ett bra tips om du vill ha en egen personlig väska som ingen annan har. Fuji rocks by the way.


brian boy

Det här får bli dagens inspiration på lunchdaten. Brian boy har en cool blogg där han säger precis vad han tycker om allt och alla, främst om mode. Han känner varenda kotte och självaste Marc J har döpt en av sina väskor efter honom.

Faar out.






pjucks

Häromdan köpte jag världens coolaste och skönaste kängor. Kommer hänga med ett tag, kommer hålla för alltid. Såg en bild på en favorit- Marc Jacobs, på väg till sin LV-visning i Paris, där han har likadana och har den rätta känslan med en gnutta goth/grunge. Härligt.

Till mitt nya halsband och spetsbody kommer pjucksen sitta som en smäck. Hittade en hemmastickad svart basker från förra året som ochså passar perfekt. Nu känner jag att jag är rustad för hösten!


chloë + elle

Om ni har fastnat och inte har nån inspiration i modeväg ska ni köpa Elle UK där ingen mindre än Chloë Sevigny ger sina bästa tips och svarar på läsarnas frågor. Jag älskar att läsa det och dessutom känns det på riktigt att få tips av en person vars stil inspirerar så.


fiat

Eter flera år i Italien får man en överdos av små Fiatbilar, men för mig blir det aldrig för mycket. Om jag hade pengar skulle jag på stört köpa en Fiat 500. Helst den gamla modellen, men gärna den nya. Den gamla klassikern är ju bara så snygg.

I mitt fotoalbum från tiden i Florens finner man uteslutande festbilder och bilder på små bilar i olika färger. Under en utflykt upp i en bergsby var jag så uppspelt av överdosen av Fiat att jag glömde föreviga den vackra utsikten utan fotade bara bilar... Ett tecken kanske??


matthew

Men madonna va fina detaljer Matthew Wiliamson har fixat på sina flickor! Nitar, volanger, dragkedjor- ALLT som jag gillar! Halsbandet på första bilden är något jag kommer försöka mej på, broderade pårlor på svart tyg. Kan va bra att pyssla med framför tvn i höstmörkret. Glittrigt och prinsessigt ska det vara.



fyndmarris har varit framme igen

Idag har jag sannerligen fyndat minsann! Vi tog bilen till Röda korset (ni som inte varit där ännu- åk dit!) S hade sett ett par fotöljer för ganska länge sen och en skänk som vi va lite sugna på.

Visade sej att det fanns en knappt använd blå fotölj kvar tack och lov! En riktig 60-tals klassiker som jag bara älskar. Ska så småning om kläs om tillsammans med soffan, men just nu funkar den perfekt i mitt bo. Kommer bli super att klä om de två i samma tyg, blir mer som en enhet då.

Hittade även en fin portfölj som jag har varit på jakt efter, ville hitta en gammal som är lite sliten och hängig. Den här är lite hård, men jag ska ge den hård kärlek så blir den perfekt. Att båda prylarna kostade 40 pix styck gjorde hela dagen.

Jag älskar second hand och jag tycker inte man ska vara rädd för att handla så. Visst får man sålla otroligt mycket, men guldkornen finns där, garanterat. Ofta ska man ha en sorts aning om vad man är ute efter, annars hittar man ingenting. En annan sak man ska tänka på är att slå till på en gång, har många gånger fått gå hem tomhänt för att jag skulle "gå hem och tänka på det".

Så skynda er!


RSS 2.0