original versus kopior

När jag hittar nåt fint plagg på nätet går jag ibland in på asos.com. Där finns ofta många liknande och alltid väldigt mer prisvärda alternativ. Ibland finns exakta kopior, men jag gillar mer när plaggen påminner om originalet, så som samma tyg eller form. Jag har hittat några original och liknande som jag gillar.


dyrt


& budget

miu miu fast hemma

Våran version av miu miuklänningen, sammansatt av en gammal kjol från Gina tricot och resten hemmafixat.


acnetjat

Jag är verkligen trött på allt tjat om Acne, de har fina grejjer, men enough allready liksom.

MEN jag är kär i jackorna från vårens kollektion! Skinnjackor målade i pastellfärger, väldigt mycket 80.
K som har modellat dem säger att de är helt underbara och jag tror henne! (ska tydligen finnas en stor rutig klänning med tillhörande krinolin som det står mitt namn på)

Jackan är en ganska lätt grej att knåpa själv om man har en färgburk till övers och en tur till Myrorna inplanerad!




panduro next

Måste ta mej till panduro och införskaffa lite attiraljer att göra fina skinnarmband av. Fina guldiga lås som man kan klämma på det man flätat till exempel! Sen vill jag hänga lite berlocker från låset också. Rosetter rosetter rosetter.


jackor igen

Nu när jag snöat in på jackor tänkte jag tipsa om några jag hittade idag. Gina tricot erbjuder många fina små. Ganska enkla modeller, fast det ju ger större möjligheter att styla resten av outfiten lite galet. Billiga är dom också, runt 300 pix. Inte dåligt.


peaches

Peaches Geldof är en sån person som vill att det ska se ut som om hon inte lägger ner tid på sin stil, fast hon i själva verket lägger ner både stålar och många timmar på den. Precis som Sienna eller Kate. Men hon lyckas verkligen, superskön avslappnad  och lite hippie/rockig. Inte konstigt att många ser henne som sin modeikon.

Ser många fina små jackor på bilder med henne, nåt helt i mon smak. Band i håret al a Borg kanske man ska prova nu när barret har växt till sej lite? Tål att tänkas på.



origami

I dag på förmiddagen svängde jag ihop en liten väska till Linnea som ska på bröllop. S syr klänningen av rosa siden som snart är klar, och vi tänkte skicka med en liten bonus eftersom det blev lite tyg kvar. Kommer bli kalas!

Inspirationen till väskan kommer från origami och Japan.


Chloédrömmar

Ge mej ett par av alla dessa skodon tack. Chloé lyckas återigen. Gillar och vet av erfarenhet att mjukt skinn är det bästa man kan ha mot foten, inga skavsår över huvud taget. Måste kollas in på Selfridge's i London. Stina, får jag låna lite stålar av dej??



nu blir det andra bullar

Efter flytten har det inte blivit så mycket bakning, vilket jag annars älskar. Men idag hittade jag min fina rosa julklapp från mamma- muffinsformarna med former av små rosor, och då blev det baka av. Fina och goda blev chokladroserna dessutom. Formen är av silikon och köpt på Rusta. (Där om nån stans kan man fynda!)

Tänkte visa min finaste termos också som jag fyndade i Boden. Kinesiska prylar har ofta rätt kitschfaktor. Ska fixa lite kaffe och ta med ut i morron, ska ju bli minst 27 grader!!


jackor och åter jackor

Eftersom jackor är det jag gillar mest att sy, så får jag idéer till nya hela tiden.

Den senaste är en silvrig kort jacka inspirerad av Guccis vårkollektion. Några förändringar är planerade, bla silvernitar, metalldragkedjor både fram och på fickorna och kanter av isärplockade dragkedjor. Har inte riktigt bestämt om jag ska ha muddar längst ner och på ärmarna, får se vad jag känner för när den tiden kommer.

Det här känns bra.


helkroppsdräkt

Tror jag har fastnat lite på kroppsdräkt, är ju så fint och även fast jag verkligen inte är gjord för en så skulle det inte sitta fel... Snyggast när midjan är ganska hög som på bilden, bara den inte är för hög för då ser det ut som om man har världens rumpa. Lite dagisvarning med andra ord, men sitter den lite loose går det bättre tycker jag. 

Väldigt svårburet, men ack så tjusigt.




Förresten, kolla in jackan.  Mycket bra. Så där skönt asiatiskt avant gardeaktig.


retro

Kolla in snyggaste fruktskålen vi fick av en god vän idag. Helt underbar och direktimporterad från ca 1954. Passar som en smäck i stringhyllan.

Underbart retro. Love it.


finklädd på lördag förmiddag

I går gick jag och E på bröllop, Sara och Erik knöt knuten. Vackert var det.

På mej hade jag en lång klänning som jag köpt på HMs rea och en jacka som jag sytt av beige bomull och mörklila skinnapplikationer. På fötterna skymtar mina pimpade franssandaler(med samma lila skinn). Kändes konstigt att vara så finklädd kl 2 på en lördag. E hade grävt fram en gammal oanvänd HM-klänning tillsammans med en svart satinjacka. Bella.

Lycka till brudparet!



2 saker

Som jag bara måste prova på. Kroppsdräkten (enkelt bommulstyg, here I come) & luggen (funkar nog bra med saltsprayen). Grymt snyggt.


gucci goes ethnic

Jaha då var det dags igen med etno och indianmönstrat, men den där Frida Giannini har nåt alltså. Riktigt fina grejjor till hösten. Stora skjortan hänger med fortfarande. Man kan ju lätt pimpa en gammal kavaj eller skjorta "gucci-style" genom att sy på band eller tofsar, finns ofta ganska billigt i tygaffären.

Att en stor vit herrskjorta är snyggt är väl old news, men jag har upptäkt att en stor skjorta som man stoppar in lite pösigt endast i fram ( och bara låter den hänga i bak) på en snäv kjol eller höga jeans är riktigt fint.

Har också upptäkt att för att få den där perfekta strandlooken med bra volym som på catwalken ska man använda Sachajuans ocean mist. Saltvattenspray som sitter i tills man duschar nästa gång.  Visst kostar den lite mer än andra märken, men det är värkligen värt det. Fabulous.

Go create.




london baby

Efter daten med C och prat om den stundande Londonresan har tankarna och planerna bara snurrat i huvudet.

Har ju blivit nåt av en favoritstad och jag vet verkligen inte hur många gånger vi varit där. Vi brukar mest strosa runt utan några planer, men nåt som är bestämt är i alla fall fika på Harrods franska bistro Ladurée med te och goda macaroons. Sen ska vi på Viktor & Rolfs utställning på Barbican Art Gallery, nåt som jag verkligen ser fram emot. De visar sina kreationer från alla år och man ska tydligen få se ett plagg från varje kollektion ända från starten. Jag och S har alltid älskat deras lite knasiga stil, spännande att se det med egna ögon. Svänger nog förbi Victoria & Albert museeum också, har en utställning med The Supremes kläder.

Sen vill jag bara strosa runt med samma känsla kvinnan på bilden har, chic och helt svart. Har köpt ett tyg i silver( inte svart, men man kan ju inte bara ha svart) som jag ska sy en jacka av, kan verkligen bli nåt liknande den vita, fina ärmar! Fast jag ska ha en synlig metalldragkedja (big chocker) lite snett så den blir som dubbelknäppt. Kan bli bra.

Nu ska jag bara gå och längta så resan blir så underbar som jag vet att den kommer bli.



chester

Lille Chester från Acne junior får gärna komma och bo hos mej. Fint att det är en namnlappshållare på baksidan och så många fina färger!
 
Önskar jag hade nån unge att ge honom till.


loppis+marris=sant

Tänkte visa några saker jag har fyndat under åren och nu äntligen fått in i min nya lya.

En salig blandning av möbler och prylar från 50 och 60-talet blandat med mycket kithsch. MItt sminkbord som jag hittade för knappt en hundring för några år sen har bara stått och väntat på att få sin rätta plats. Blev en fin hörna med stringhyllan, spegeln, tidningstället och den gamla pianopallen.

Byrån köpte vi på utförsäljning på Röda korset (70%!!) och visade sej va mycket lik en byrå en kompis lämnat in där. Hur stor chans?

Den lilla trådhyllan passar perfekt i hallen för att hänga väskan och hundkopplet på, blev så gjad när jag hittade den, hade sett en liknande i en tidning och inte kunnat sluta tänka på den. Även den inköptes för en liten liten summa.

På golvet har jag äntligen en renfäll som jag kan ligga och kolla på tv på. Ger den där perfekta känslan jag vill ha.

Resväskan var verkligen ett fynd, blott 3 kronor kostade den, även den på röda korsets rea. Älskar mest alla klistermärken på utsidan som någon har samlat på en resa genom Sverige och Tyskland.

Salt och pepparbehållarna hittade jag på en gårdsloppis nån stans i ingenstans nära Boden. Med lite teakolja ska de få ett nytt liv på mitt köksbord.  I bakgrunder skymtar Stinas grodljus och vår nya tapet fylld med fina rosa blomster.

Som ni kanske märker älskar jag retro och har blivit väldans bra på att fynda på loppis, vilket verkligen inte är svårt. Bara man vet vad man letar efter och tänker efter att prylarna verkligen passar ihop med varandra! Finns ofta en massa bra loppisar i området där man bor, bara att kolla i tidningar och på nätet.

Som min kära fader sa häromdagen: " Det känns som att komma till en lägenhet på 50-talet när jag kommer och hälsar på er!"  Då blir jag glad och känner att jag har lyckats.





ed ed ed

Coolast och snyggast stil av herrarna i Gossip Girl har väl ändå Chuck, aka Ed Westwick. Både som sin karaktär och privat.

Känns väldigt mycket Nylon magazine med lite preppy/skoluniformskänsla. Älskar London t-shirten och solisarna. Sen att han är brittisk och inte amerikan gör ju det hela så mycket bättre.


brills

I brist på pengar och saknad av ett par snygga gubbbågar hittade jag dessa fräsha på jobbet. Samma form som wayfarers och är nån sorts skyddsbrillor. (Sorry arbetskamrater, ni tror säkert att jag inte jobbar..)
Har sett "riktiga" snygga brills på urban outfitters med plastbåge och fönsterglas som blir till löning, men dessa duger väl bra tills dess?

Angelica- om du införskaffar ett par nya, vet du var jag bor.


nitar och färg

När jag på senaste tiden, efter allt surfande, sett fler använda nitar igen bli jag lite sugen på att gräva fram skärpet ur garderoben.

Nitar + knalliga färger = hett


habegär

En sån här vill jag verkligen ha, har skapat ett starkt habegär. Dock vill jag ha det som en klänning istället för kroppsdräkt. Så snyggt med svart siden! 


fynd fynd a la 90-tal

I äkta Romy & Michelleanda (som för övrigt är en av mina favoritfilmer vilken framhäver det allra bästa från 90-talet) hittade jag häromdagen ett par pjucks som de skulle älska.

Gillar 90-talsstuket med den stora platån och att det är skinn på ovansidan. Dessutom är de väldigt bekväma och troligtvis aldrig använda. Tillsammans med ett par fräsha cykelbyxor (som jag bodde i hela semestern) framkallar de gamla bilder som involverar tubsockor och Spice girls. En outfit jag kommer göra mej bekväm i helt enkelt.

Tänk va man kan fynda på myrorna med en 50-lapp i fickan!


couture och jeffrey

Nu efter alla couturevisningar i Paris har jag en favvo- Christian Lacroix tack! Stora axlar, smal midja, blanka arbetade material som broderier och pärlor... Mamma mia.
 
Hur mycket jag kan det bli, jag vet var jag vill jobba i alla fall. Ska sända iväg mitt CV på stört!

En annan couturefavorit är avsnittet i "Project runway" säsong 3 när designerna flygs till Paris för att designa klänningar på samma sätt som de i couturekollektionerna- endast för hand. Fantastiskt.







Jeffreys underbara klänning från avsnittet

rådjur på min dag

Photoshop är allt bra.

Syster yster knåpade till exempel till världens snyggaste grattiskort med mina 2 favvo- rådjuret & rosa.


gamla tider

Så här i födelsedagstider blir jag lätt  lite nostalgisk. Starkaste och galnaste minnena landar anno 2006.
 
Det är med blandade känslor jag minns, men fy 17 va kul vi hade. Remember?



kjol från dior couture någon?

En kjol är nästa projekt och en klar kandidat är en med paperbag waist som på den stora bilden. Sen kan jag ju drömma mej bort hur länge som helst bland Dior och Fendikreationer...

Måste satsa på gul och svart pronto. Superfresh.


nu tar jag nya friska tag

Efter två veckors härlig semester i Norrland med släkt och vänner är det skönt att vara hemma igen. En semester helt i min smak, lugnt tempo och tvärstopp vid varje liten loppisskylt läns med vägen. Många fina prylar har konsumerats och jag är överlycklig över vissa av fynden, för fynd var precis vad de var- lågt pris och hög originalfaktor.

Stringhyllan kan jag jag äntligen checka av min lista och renfäll är nåt jag varit sugen på länge. (Känns mer äkta att köpa ett riktigt berett skinn i Morjärv än ett importerat på Arlanda!)

Fyndade två mönster på klänningar från 50-talet (för en tia) som ska knåpas till snabbt!

Så efter rensafari efter vägen och mååånga myggbett på hela kroppen är det som sagt skönt att vara hemma igen!



RSS 2.0