glass

Längtar. Smaka på det här: sandwich med stracciatella. Får vibes av tiden i Rom , då favvisen var en skopa di caffé och en di stracciatella när det vankades gelato i solskenet. Längtar till vår resa till den eviga staden framåt sommaren!


mera

Fint just nu som jag vill ha mer av.

Fantastiska Freida på fler omslag förutom Vogue India, färgglada ögonskuggor och lagda lockar, mer Anna Sui överallt, stora skinnväskor, fler dominobrickor, snygga mockaplatåer och mera hattar. 

Gärna på en gång.


                                      bd: style, The Duchess, Sartorialist, Stylesightings, veer, whowhatwear

2 bra

Två fantastiska filmer. Nuff said.


tre blir en

Nästa projekt blir en vårjacka. En blandning av dessa tre olika skulle vara det ultimata. Olika lager som volanger med synlig metalldragkedja fram, massa knappar, mängder nitar i klungor på olika partier och skinndetaljer på axel och armbåge. Ska helst ha markerad midja bak med volanger som en kjol och allt i en lite ljusare färg, typ ljusgrått.

Man ska ta godbitarna av det man gillar och smälta samman till ett, det är min melodi inuti min överfulla inspirationsgömma till hjärna.


En blandning av H&M, Givenchy och militärstuk alltså.

neon+rave

Bästa neonlysrören finns just nu på Stockhome. Rosa eller blå, bara att välja, behagar såväl rejvare som Star wars-fans. Skulle kalla mej själv det senare snarare än det första, och ett rosa lysrör på väggen skulle kännas helt rätt.


semlor & halsband

Idag på semmeldagen har det självklart bakats semlor. Formatet var mini och antalet många.


När jag väntade på jäsningen började det som vanligt klia i fingrarna, och det fick bli ett hasband inspirerat av Lanvin.


översvämning

Inspirationen bara svämmar över mej just nu. Så pass mycket att jag måste ta fram skissboken och få ner allt, så jag inte glömmer bort nåt.

Några saker har jag sparat här:


stickad väst av grovt garn med stora flätor (observera den uppvikta axelkanten)


sugen på att pimpa ett par converse med nitar
(behövs ju bara 350 eller nåt)


sy en riktigt tantig jacka


måla det här konstverket stort på väggen


& fixa den perfekta partyblåsan med massa volanger.


Vad ska jag stoppa alla ideér och hur ska jag få tid till allt? Egentligen borde jag avsluta alla tusen småprojekt som ligger och skräpar överallt, jag är nämligen bäst på att väldigt entusiastiskt börja pyssla på nåt, men ganska dålig på att göra färdigt, helt enkelt för att det är overload på hjärnkontoret. 

Alla nya ideér får helt enkelt mogna under några timmar så kommer det naturligt antar jag var jag ska börja, brukar funka bäst så.

blekt

När jag tidigare idag gick igenom mappen med sparade bilder upptäckte jag att många var på klorblekta kläder. Fick mej väldigt sugen på att ta fram klorinen igen. (blekte ju en kjol för inte så länge sen) Skulle vilja ta mej an ett par brallor eller en klänning, liknande de två första bilderna, där det blekta partierna är mer koncentrerade på vissa ställen.

Kanske en bra sysselsättning för uppesittarkvällen framför Oscarsgalan tillsammans med smågodiset?


snyggt

Snyggast just nu.

Snyggaste duon: Agyness + Henry Holland. Snyggaste väskorna: doktorsväskan (bra Jonas) + PS1-bag. Snyggaste designen: Marc Jacobs. Snyggaste städerna: Paris + Rom. Snyggaste färgen: svart. Snyggaste halsbandet: stora kedjor. Snyggaste omslaget: Nya LOVE (måste köpa när den äntligen kommer ut). Snyggaste asccessoarerna: armband+ diamanter + kuvertväska.

Snyggt helt enkelt.



all in a day

Jag har skaffat mej en hook up på dominobrickor på senaste tiden. Jag ser domino överallt. Självklart har jag pysslat lite på temat och resultatet kommer här, ett halsband och en halsduk. Mer är dessutom på gång, när jag börjar kan jag inte sluta...


fin look book

Förresten är look booken klar som vi plåtade för några veckor sen. Kul att något jag hjälpt till med nu ligger proffsigt och tryckt på mitt soffbord. Fina kläder finns dessutom inuti.



modevisning

Igår var det så modevisning hos Camilla Norrback på PUB.

Blev en succé och alla, inte minst Camilla, var jätte glada. Stressigt var det, goodie bags skulle preppas, nylonstrumpor flög, styling av outfits skulle paras ihop tre och tre, stora hår tuperades och modeller sprang överallt, men underbart och kul var det!


anslagstavla

Så här ser min anslagstavla ut just nu. Inspirationsbilder från Elle, Toppan, NY streetstyle, egen design och fina illustrationer av syster. Proppad med massa fräcka snyggopics. Lovely.


vår inne

Var våren tog vägen utomhus vet jag inte, men vi har den i vår lägenhet i alla fall. Fint som snus.


cravings igen

Några favoriter just nu som gärna får flytta in i hos mej.

Fjädrar, massa halsband, breda ränder, optiska mönster, roger vivierskor, snygga 80-talssnitt på skinnjackor, blå klänningar och snygga t-shirtar med tryck tillsammans med tantiga kjolar.


tat

Snyggaste tatueringen i stan på min arm. Design: syster yster


kedjor

Fantastiskt vad man kan göra med en avbitartång och några kedjor som ligger och skräpar.
En modernare variant av ett flerradigt pärlhalsband från 50-talet.



bad

Snyggaste och kitschigaste badtvålarna finns just nu på Stockhome. De passar dessutom bra på front row tillsammans med Dita, Alice och Alexa.


rosa c

Min kära dator har gjort en carrie bradshaw, eller snarare som hennes mac. Hårdisken har totalt krashat och allt är borta... Så nu när jag har en massa tid till övers för annat målar jag naglarna.

Inspirerad av Heidi Montag otroligt kitschiga monogramnaglar och Barbies födelsedag blev det en rosa variant.


lampor

Efter en loppisrunda idag kom vi hem med några riktiga godsaker.

Två lampor, en i äkta Versaillesstil med en utsmyckad fot i pastell och guld, och en riktig 60-talare med bränt glas och teakdetalj, två lampor som för övrigt representerar min och min systers respektive stilar väldigt väl.
Som en bonus hittade jag fotoramen för 15 spännare som jag ska sätta Rocko i. Bra köp som alla kändes skonsamma mot plånboken, som det ska på loppis.


RSS 2.0